Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ο Τομέας Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών το 2014 και 2015

Η «επόμενη μέρα» κάθε άλλο παρά «καλή» ήταν για τις εταιρείες ανάπτυξης γης και τον τομέα των ακινήτων. Η 15η Μαρτίου σηματοδότησε μια νέα και οδυνηρή αρχή για την Κύπρο και την οικονομία της, πόσο μάλλον για τον κλάδο των ακινήτων, που ήδη μετρούσε πληγές και απώλειες από χρόνια. Σήμανε παράλληλα και επίσημα, πλέον, το τέλος μιας εποχής που χαρακτηριζόταν από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, υπερβολικά ψηλές τιμές, υπερμεγέθη δανεισμό και μεγάλα μη βιώσιμα χρέη. Σήμερα, η μείωση των πόρων χρηματοδότησης, τα πολλά ενυπόθηκα δάνεια με τα ψηλά επιτόκια, η κάθετη πτώση στις τιμές των ακινήτων και η έλλειψη στρατηγικής για αντιμετώπιση των προβλημάτων σείουν συθέμελα τον τομέα. Γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται μια νέα τάξη πραγμάτων. 

Πολλοί μιλούν για μια διόρθωση, που ήταν αναπόφευκτη. Ήρθε, όμως, σε στιγμή και με τρόπο που αναγκάζει τον κλάδο να αναμετρηθεί με προκλήσεις που συχνά υπερβαίνουν τις δυνατότητές του. Την ίδια ώρα οι επενδυτές - καταναλωτές παρουσιάζονται πιο διστακτικοί από ποτέ. Μια νέας μορφής αγορά δημιουργείται. Πρωτόγνωρη για την Κύπρο! Άλλες πραγματικότητες και τάσεις διαμορφώνουν, τώρα, το σκηνικό. Οι εταιρείες του τομέα καλούνται να ανταποκριθούν με ευελιξία, τόλμη και κυρίως διορατικότητα, όμως συχνά τους λείπουν εχέγγυα, όπως η έγκυρη πληροφόρηση και η στήριξη, ώστε να ελιχθούν.

Το 9ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών που οργανώνεται στις 12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park (Λευκωσία), με έγκυρους αναλυτές, έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να στηρίξει τον κλάδο, μέσω της ολοκληρωμένης πληροφόρησης για τις πραγματικότητες του σήμερα και για το τι πρόκειται να φέρει το αύριο. Να συμβάλει στην ανάπτυξη, να βοηθήσει στους εταιρικούς σχεδιασμούς και συνεπώς στην επιβίωση και στις επόμενες στρατηγικές κινήσεις κάθε εταιρείας, που είτε προχωρά μόνη είτε αποφασίζει να τολμήσει το δικό της deal συνεργασίας. Την ίδια ώρα διεισδύει στην αγορά και με οδηγό τη γνώση διακεκριμένων επαγγελματιών - ομιλητών αποκαλύπτει ευκαιρίες για επενδυτές, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις παγίδες της δεδομένης χρονικής στιγμής.

Συγκεκριμένα αναλύει, μεταξύ άλλων:
• Emerging Trends in European Real Estate
• What next for the Cyprus economy?
• Private Equity Firms specialized in Real Estate
• Εξαγορές και Συγχωνεύσεις Εταιρειών: Διέξοδος για τις εταιρείες Ανάπτυξης Γης;  
• Alternative Financing in a New Era
• Πως διαμορφώνεται η σχέση των τραπεζών με τις εταιρείες ανάπτυξης γης και οικοδομών;
• Πόσο απέχουμε από την κατάσχεση και εκποίηση ακινήτων από τις τράπεζες;
• Η Αγορά Ακινήτων στην Κύπρο - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2014-2015
• Εκτιμήσεις Ακινήτων στην Κρίση – Το μεγάλο debate
• Ενοίκια: Δια νόμου ρύθμιση ή διόρθωση μέσω των δυνάμεων της αγοράς;
• Αναπτυξιακά Έργα Δημοσίου και Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από ΕΕ  για τα επόμενα χρόνια
• Το μνημόνιο και η φορολογία των ακινήτων – Περισσότερο βάρος σε έναν ήδη βεβαρημένο κλάδο;

Το συνέδριο απευθύνεται σε εταιρείες ανάπτυξης γης και ακινήτων, κατασκευαστικές, εργολάβους, κτηματομεσίτες, επιμετρητές ποσοτήτων, εκτιμητές ακινήτων, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (τράπεζες, συνεργατικά), δικηγόρους και νομικούς συμβούλους, λογιστές, ιδιώτες επενδυτές, στελέχη κυβερνητικών τμημάτων και τοπικής αυτόδιοίκησης.

Χορηγός: PwC Cyprus. Οργάνωση: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Royal Institution of Chartered Surveyors. Συντονισμός: IMH. Στηρίζουν: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών και Συμβούλων Ακινήτων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου και Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.  Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business και InBusinessNews.com

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε: ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών