PwC: Πρόκληση για διαχειριστές πλούτου η οικονομία

Οι διαχειριστές πλούτου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις που δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στον τομέα της ρύθμισης, σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC. Η σχετική έκθεση, με τίτλο «Navigating to tomorrow: serving clients and creating value», περιλαμβάνει συμπεράσματα από την 20η Παγκόσμια Έρευνα Ιδιωτικής Τραπεζικής και Διαχείρισης Πλούτου 2013 της PwC.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι ο κλάδος διαχείρισης πλούτου ξεφεύγει πλέον από την απλή προσφορά προϊόντων και κινείται προς την παροχή λύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες. Η εμπιστοσύνη, η φήμη και το όνομα θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο για τους πελάτες και τις αντιλήψεις τους περί αξίας, δηλώνει η PwC.

Σημειώνει ότι παρά την επιστροφή του παγκόσμιου πλούτου περίπου στα επίπεδα προ του 2008, ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις σε ό,τι αφορά τα περιθώρια κέρδους ως αποτέλεσμα των ολοένα και αυστηρότερων και πιο δαπανηρών ρυθμιστικών απαιτήσεων, της ανομοιόμορφης ανάπτυξης στις διάφορες γεωγραφικές αγορές, της απώλειας κάποιων μορφών αμοιβής και της μειωμένης δραστηριότητας.

Στη δυναμική αυτή, όπως αναφέρει, προστίθενται οι μεταβαλλόμενες δημογραφικές συνθήκες και οι υφιστάμενες προκλήσεις σε θέματα εργασιών, τεχνολογίας και διαχείρισης ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού.

Η επιβίωση και η επιτυχία στο νέο περιβάλλον απαιτούν τη μετακίνηση προς ένα επιχειρηματικό μοντέλο με εντονότερο το συμβουλευτικό στοιχείο και έμφαση στη «σωστή επιλογή», αναφέρει η PwC.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 200 οργανισμοί από περισσότερες από 50 χώρες, διαπίστωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι ο κλάδος διαχείρισης πλούτου βρίσκεται σε κομβικό σημείο, λόγω, μεταξύ άλλων, των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών πιέσεων, του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, των  πιεσμένων περιθωρίων κέρδους, των δημογραφικών αλλαγών και των προκλήσεων που αφορούν την εμπιστοσύνη.

Η έρευνα της PwC διαπιστώνει, τέλος, ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλαπλές πιέσεις σε πέντε βασικούς τομείς: Αγορές και Πελάτες, Κίνδυνοι και Ρύθμιση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Εργασίες και Τεχνολογία και Προϊόντα και Υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας