Logicom: Μείωση κέρδους κατά 44.1%

Κατά 44,1% μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2013 το κέρδος της Logicom σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Συγκεκριμένα το κέρδος μειώθηκε από €2.696.730 σε €1.507.518, κυρίως λόγω της μείωσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους.

Ο Κύκλος Εργασιών της εταιρείας παρουσίασε οριακή μείωση 0,6% σε σχέση με το A’ εξάμηνο του 2012. Ο Κύκλος Εργασιών του τομέα Διανομής παρουσιάζει μείωση 0,1%, ενώ ο Κύκλος Εργασιών των τομέων Παροχής Λύσεων Λογισμικού και Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής μειώθηκε κατά 8,8%, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και της κατάστασης ύφεσης στην οποία περιήλθε η Κυπριακή αγορά και η οικονομία γενικότερα.

Το ποσοστό του Μεικτού Περιθωρίου Κέρδους μειώθηκε στο 7,8% από 8,4% κατά το A’ εξάμηνο του 2012, κυρίως λόγω πωλήσεων προϊόντων με χαμηλότερο ποσοστό του μέσου μεικτού περιθωρίου κέρδους. Τα Άλλα Εισοδήματα αφορούν κυρίως συνεισφορές από τoυς προμηθευτές για προώθηση των προϊόντων τους και από υπηρεσίες για διάφορα έργα.

Η οριακή μείωση στα Έξοδα Διοίκησης κατά €290.306, και σε ποσοστό 2,0%, οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια περιορισμού των λειτουργικών δαπανών του Συγκροτήματος. Το Κέρδος από Λειτουργικές Δραστηριότητες παρουσιάζει μείωση κατά €1.118.955 και σε ποσοστό 20,5% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2012, κυρίως λόγω της μείωσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους. Στην έννοια ‘Λειτουργικές Δραστηριότητες’ περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες του Συγκροτήματος.

Η Συναλλαγματική Διαφορά που προκύπτει κυρίως από τη μεταβολή της ισοτιμίας του Δολαρίου Αμερικής έναντι του Ευρώ, είχε αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος και ανέρχεται σε ζημιά €284.519, μειωμένη σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2012 όπου η ζημιά ανήλθε σε €584.304. Διευκρινίζεται ότι από 1/1/2010 έχουν υιοθετηθεί οι πρόνοιες του ΔΛΠ 39 σε σχέση με την Λογιστική Αντιστάθμισης (Hedge Accounting), με σκοπό τη μείωση των επιπτώσεων της διακύμανσης της ισοτιμίας του Δολαρίου Αμερικής έναντι του Ευρώ στην Ενοποιημένη Κατάσταση Συνολικών Εσόδων.

Το κόστος των τραπεζικών διευκολύνσεων, συμπεριλαμβανομένων των Τόκων Εισπρακτέων και Πληρωτέων, και των συναφών Τραπεζικών Εξόδων, που χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση των εργασιών του Συγκροτήματος ανέρχεται σε €2.308.719 σε σύγκριση με €2.015.770 το Α’ εξάμηνο του 2012 και σε ποσοστό αύξησης 14,5%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αρνητική επίπτωση από τα μειωμένα καταθετικά επιτόκια, τη μείωση των εμπρόθεσμων καταθέσεων και την αύξηση του Τραπεζικού Δανεισμού.


 

Δειτε Επισης

Fitch: Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική λόγω εξαγοράς CNP
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Ελλάδα: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,3% το 2024 και 2,4% για το 2025
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής