Samsung: Θέλουν να «εκθρονίσουν» τον βενιαμίν της δυναστείας

Μπορεί η Samsung να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο όμως, έχει ένα μεγάλο εχθρό, ο οποίος κρύβεται στους κόλπους της ιδιοκτήτριας οικογένειας. Εδώ και χρόνια μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ των αδελφών Λι, που απειλεί, όχι μόνο τη φήμη, αλλά και την υπόσταση της εταιρείας. 
 
Όλα ξεκίνησαν το 1987, όταν ο πατριάρχης της οικογένειας και ιδρυτής της Samsung Λι Μπαϊούνγκ Τσαλ κληροδότησε πεθαίνοντας τη διοίκηση της εταιρείας στον βενιαμίν της δυναστείας Λι Κουν Χι.
Η απόφαση αυτή, αντίθετη προς την κομφουκιανή παράδοση, προκάλεσε την αντίδραση του πρωτότοκου γιου της οικογένειας Λι Μενγκ Χι και έκτοτε τα δύο αδέλφια βρίσκονται στα δικαστήρια. 
 
Φυσικά, στη διαμάχη έχουν μπλεχτεί και οι αδελφές, οι οποίες παίρνουν το μέρος του μεγάλου αδελφού (όπως οφείλουν, εδώ που τα λέμε), διεκδικώντας επίσης, μερίδιο από την κληρονομιά του πατέρα τους. Το μεγάλο χαρτί στα χέρια των διεκδικητών της Samsung δεν είναι άλλο από τις παράνομες δραστηριότητες του προέδρου της (και μικρού αδελφού τους), ο οποίος το 2008 καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Ο Λι Κουν Χι έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί επίσης, για κατάχρηση εξουσίας, για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για διαφθορά, κατηγορίες που όμως καταρρίφθηκαν στο δικαστήριο.
 
Από την άλλη πλευρά, ουδείς βέβαια αμφιβάλλει ότι η «μεταμόρφωση» της Samsung σε διεθνώς αναγνωρίσιμη επωνυμία συντελέστηκε επί των ημερών και την καθοδήγηση του Λι Κουν Χι. Ίσως γι' αυτό εμφανίζεται ανένδοτος. «Δεν πρόκειται να τους δώσω ούτε δεκάρα. Θα πολεμήσω μέχρι τέλους, ακόμη και αν χρειαστεί να πάω στο Ανώτατο Δικαστήριο, ακόμη και στο Συνταγματικό Δικαστήριο», δηλώνει. Και ας τον συμβουλεύουν οι συνεργάτες του να επιδιώξει την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς, διότι «ο θόρυβος που έχει προκληθεί έχει ήδη βλάψει αρκετά τον όμιλο».
 
Πηγή: www.tanea.gr
 

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Το διάταγμα (pics)
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής