Imagine Cup: Εντυπωσίασε το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγ. Πετ

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισε τις εντυπώσεις στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας «Imagine Cup» της Microsoft που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η ομάδα  «Nudge from Cyprus» εκπροσώπησε την Κύπρο με την εφαρμογή Near Field Care λαμβάνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, ωστόσο δεν κατάφερε λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού να εξασφαλίσει κάποιο μετάλλιο.

Στο πλαίσιο του κορυφαίου διαγωνισμού τεχνολογίας «Imagine Cup», η Microsoft προσέφερε μετρητά και άλλα βραβεία αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το «Imagine Cup» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, ο οποίος γίνεται με τη στήριξη της Microsoft και απευθύνεται σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και φιλόδοξους επιχειρηματίες με σκοπό να δημιουργήσουν προγράμματα που θα καταλήξουν στην αγορά. Οι τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού Imagine Cup αφορούν: Καινοτομία, Παιγνίδια και World Citizenship. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 87 ομάδες φοιτητών από 71 χώρες.

Η κυπριακή ομάδα «Nudge from Cyprus» αποτελείτο από τους φοιτητές Κυριάκο Γεωργίου, Χρυσοβαλάντη Αναστασίου, Χρυστάλλα Τσουτσούκη και Στέφανο Χριστοφόρου. Μέντορας της ομάδας είναι ο Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Γιώργος Λάρκου.

Η κυπριακή ομάδα παρουσίασε την ομολογουμένως εντυπωσιακή εφαρμογή Near Field Care. Πρόκειται για μια εφαρμογή (Application) η οποία παρέχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για έναν ασθενή μέσω του application το οποίο συνδέεται με το βραχιόλι του ατόμου που το φορά. Βάσει της εφαρμογής, τα νέα NFCare βραχιόλια, που έρχονται για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά μεταλλικά Medic Alert βραχιόλια, θα έχουν την ιδιότητα να σκανάρονται με συσκευή smartphone και αμέσως να γίνεται κοινοποίηση με πληροφορίες όπως: την τοποθεσία που βρίσκεται ο ασθενής τη δεδομένη στιγμή, την ομάδα αίματος, πιθανές αλλεργίες και τα στοιχεία των ατόμων που πρέπει να ειδοποιηθούν. Επιπλέον μέσω του Windows phone θα μπορεί να ειδοποιηθεί αυτόματα το ασθενοφόρο ώστε να μεταβεί στην ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται το άτομο που φοράει το συγκεκριμένο βραχιόλι. Επί της ουσίας, το Near Field Care αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του Near Field Communication προς όφελος ατόμων που συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Γεωργίού της ομάδας Nudge from Cyprus «Το NFCare χρησιμοποιεί προσιτή και οικονομική τεχνολογία, ώστε να μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί από την κυπριακή, αλλά και την παγκόσμια αγορά. Αυτό που έχει σημασία είναι το πως εμείς θα προωθήσουμε το προϊόν ώστε να κάνουμε τον κόσμο να το αντιληφθεί και να κατανοήσει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας».

Από πλευράς του ο Βαλεντίνος Γεωργιάδης, Developer and Platform Evangelist της Microsoft Cyprus & Malta, ανέφερε «Η Microsoft είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από δύο καινοτόμους μαθητές. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε όλους τους πρωτοπόρους νέους έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους μέσω του διαγωνισμού Imagine Cup. Η εταιρεία μας προκαλεί τους νέους να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τις τεχνολογίες της Microsoft με στόχο τη δημιουργία εφαρμογών χωρίς περιορισμούς. Η εταιρεία μας θέλει να ενώσει μαθητές από όλο τον κόσμο στην προσπάθεια τους να κτίσουν την καριέρα τους σαν επιχειρηματίες, καινοτόμοι και προγραμματιστές».
Η διαδικασία του διαγωνισμού «Imagine Cup», είχε διάρκεια περίπου ένα χρόνο και έγινε με την αποκλειστική χορηγία της Cyta mobile Vodaphone.
Οι νικητές σε κάθε κατηγορία που κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των 50 χιλιάδων δολαρίων στον 11ο Διαγωνισμό Imagine Cup, έχουν ως εξής:  

- Innovation: Ομάδα Colinked, Ηνωμένο Βασίλειο, Project: SoundSYNK
- Games: Ομάδα Zeppelin Studio, Αυστρία, Project: Schein
- Wold Citizenship: Ομάδα For a Better World, Πορτογαλία, Project: For a Better World
 

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Το διάταγμα (pics)
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής