Milky Way 2: 54,9 τετράκις εκατ. πράξεις το δευτερόλεπτο

Ένα σύστημα που αντλεί ισχύ από χιλιάδες επεξεργαστές και συνεπεξεργαστές της κορυφαίας εταιρείας Intel, ανακοινώθηκε ως ο ταχύτερος υπερ-υπολογιστής παγκοσμίως στην 41η έκδοση της λίστας των 500 κορυφαίων υπερυπολογιστών.
 
Το σύστημα γνωστό ως «Milky Way 2», περιλαμβάνει 32.000 επεξεργαστές Intel Xeon και 48.000 συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi, λειτουργεί με μέγιστη απόδοση στα 54,9 PetaFLOPS (54,9 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς αριθμών κινητής υποδιαστολής το δευτερόλεπτο) – υπερδιπλασιάζοντας τις επιδόσεις του αντίστοιχου κορυφαίου συστήματος στην προηγούμενη έκδοση της λίστας Top500 (Νοέμβριος 2012). Το νέο σύστημα είναι το πρώτο, βασισμένο αμιγώς σε τεχνολογία Intel, το οποίο κατακτά την κορυφή από το 1997.
 
Η Intel ανακοίνωσε επίσης, την επέκταση της σειράς των συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi και αποκάλυψε λεπτομέρειες της δεύτερης γενιάς των προϊόντων Intel Xeon Phi με κωδική ονομασία «Knight Landing». Τα νέα προϊόντα και οι τεχνολογίες τους, θα συνεχίσουν την επαναστατική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και ισχύος των υπερυπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του κλάδου των υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC) αναμένεται να αυξάνεται με ρυθμό 36%, από 11 δις δολάρια σε 15 δις δολάρια τα επόμενα 4 χρόνια. Η δραματική αύξηση και ανάπτυξη των υπερυπολογιστών συνεχίζει να οδηγείται από την ανάγκη πραγματοποίησης ταχύτατων υπολογισμών, προσομοιώσεων και ενημερωμένης λήψης αποφάσεων σε μια σειρά κλάδων.
 
Οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ακρίβειας των μετεωρολογικών προβλέψεων, τη διερεύνηση πιο αποτελεσματικών ενεργειακών πόρων, την ανάπτυξη ιατρικών θεραπειών, τη μελέτη της αλληλουχίας του ανθρώπινου γονιδιώματος και την ανάλυση μεγάλων όγκων δεδομένων.
 
Από την εισαγωγή των Intel Xeon Phi πριν έξι μήνες, οι επεξεργαστές Intel Xeon και οι συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi έχουν καταστεί ένας πανίσχυρος συνδυασμός ο οποίος παρέχει ισχύ σε πολλούς από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο. Οι συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi βασιζόμενοι στην αρχιτεκτονική Intel Many Integrated Core (Intel MIC), ικανοποιούν την ανάγκη για τεχνολογία φιλική στο χρήστη, με υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα.
Πηγή: www.zougla.gr
 

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης