Γιώργος Πετρακίδης: The Techman

«Έτος ανασχηματισμού» με αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα χαρακτηρίζεται το 2013 από τη διεθνή Microsoft. Και στην Κύπρο, όμως, δεν λείπουν τα πλάνα, τα οποία με τους συνεργάτες του επεξεργάζεται ο νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας στο νησί, Γιώργος Πετρακίδης, που βλέπει στην κρίση ευκαιρίες. 

 
Ο κ. Πετρακίδης ανέλαβε τα ηνία της Microsoft τον περασμένο Απρίλιο, διαδεχόμενος τον Κώστα Λουκά, ο οποίος προήχθη σε γενικό διευθυντή της Microsoft Ρουμανίας. Ο νέος γενικός διευθυντής Κύπρου εργάζεται στην εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια, ενώ τα τελευταία πέντε ηγείτο του εμπορικού τμήματος. 
 
Έχει θέσει ως στόχο, δηλώνει, να υλοποιήσει τη στρατηγική της Microsoft στην κυπριακή αγορά, να διασφαλίσει την ικανοποίηση των πελατών και συνεργατών της εταιρείας, αλλά και να βοηθήσει τους συνεργάτες του να ανελιχθούν. Αυτές είναι και οι προτεραιότητες του, τις οποίες θα πετύχει, όπως αναφέρει, εργοδοτώντας τους καλύτερους επαγγελματίες της αγοράς και παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία: «Η σωστή υλοποίηση της στρατηγικής μας, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα στελέχη, είναι η συνταγή της επιτυχίας». 
 
Ένεκα του οικονομικού σκηνικού που διαμορφώνεται στην Κύπρο, θα ξεκινήσει, όπως αναφέρει, με άμεση υποστήριξη των πελατών της εταιρείας, που έχουν επηρεαστεί από την κρίση: «Οι επαγγελματικές σχέσεις πραγματικά δοκιμάζονται σε δύσκολες περιόδους και για το λόγο αυτό η Microsoft δεσμεύεται να αφουγκραστεί και να υποστηρίξει στο μέγιστο όλους τους συνεργάτες της». 
 
Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ μελετά κάποιες πρωτοβουλίες, που θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με την Κυβέρνηση. Απώτερος στόχος των ενεργειών αυτών θα είναι ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης, η ανάπτυξη των πληροφορικών και διαδικτυακών δεξιοτήτων του άνεργου πληθυσμού και η ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα. 
 
Τα πλάνα του 2013
Αναφερόμενος στο διεθνές εταιρικό πεδίο, ο κ. Πετρακίδης εξήγησε πως το 2013 χαρακτηρίζεται ως «έτος μετασχηματισμού» από τη Microsoft, λόγω των αναβαθμίσεων που γίνονται στην εταιρεία και των νέων προϊόντων που βγάζει στην αγορά: «Πριν από μερικούς μήνες λανσάραμε τις νέες εκδόσεις των Microsoft Windows, Office αλλά και των διακομιστών (servers). Παρουσιάσαμε, επίσης, για πρώτη φορά το δικό μας tablet, με την ονομασία surface, καθώς και πληθώρα τύπων συσκευών Windows 8 με τεχνολογία αφής. Η εταιρεία θα λανσάρει, επίσης, φέτος το νέο Xbox, ενώ θα εστιάσει ιδιαίτερα και στις υπηρεσίες cloud. Τέλος, τα προϊόντα επικοινωνίας της Microsoft, όπως το Lync και το Skype, θα αναβαθμιστούν περεταίρω». 
 
Ο νέος γενικός διευθυντής της Microsoft Κύπρου βλέπει προκλήσεις στη δύσκολη για την Κύπρο αυτή εποχή. Παρουσιάζεται, μάλιστα, αισιόδοξος: «Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού παγκοσμίως και είμαι αισιόδοξος ότι θα μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες». Θεωρεί, ακόμα, ότι ένας οργανισμός έχει τη χρυσή ευκαιρία, σε περιόδους κρίσης, να διενεργήσει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της οργανωτικής του κουλτούρας. Παράλληλα, «ο υγιής ανταγωνισμός που προκύπτει αναγκάζει τους οργανισμούς να βελτιώσουν τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τις τιμές τους», καταλήγει. 
 
Who is Who
Ο Γιώργος Πετρακίδης κατέχει πτυχίο ΜΒΑ από το New York Institute of Technology και bachelor στα οικονομικά από το St. Francis College. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, καθώς και διάφορων επαγγελματικών και επιχειρηματικών οργανισμών πληροφορικής τεχνολογίας (ΙΤ) στην Κύπρο, στους οποίους εκπροσωπεί τη Microsoft. Παλαιότερα εργάστηκε στην εταιρεία Κιρκίλης & Κοτιάδης LLP στη Νέα Υόρκη
 

Δειτε Επισης

Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως
TechIsland Summit 2024: Προωθώντας ένα τεχνολογικό μέλλον για την Κύπρο
Ξεκαθαρίζει η Primetel: Ανανέωση της συμφωνίας διανομής αθλητικού περιεχομένου με τη Cyta