Μικρότερο το γιορτινό τραπέζι, συγκρατημένοι οι καταναλωτές

 

Παρά τη μείωση των τιμών η ανεργία είναι αυξημένη γι’ αυτό και μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα, παρατηρήθηκε μειωμένη κίνηση στην αγορά με τους καταναλωτές να είναι συγκρατημένοι. Αυτό τόνισε ο λειτουργός – συντονιστής του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών Γιώργος Στυλιανού κληθείς να σχολιάσει την κίνηση στην αγορά ενόψει των προσφορών των καταστημάτων και του διευρυμένου ωραρίου για το Πάσχα.
 
Όπως είπε, παρατηρείται ελαφρώς μια μείωση στην κίνηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα Χριστούγεννα. «Αναμένουμε ότι θα αυξηθεί η κατανάλωση γύρω στη Μεγάλη Πέμπτη - Μεγάλη Παρασκευή, όπως γίνεται συνήθως», τόνισε. Σημείωσε όμως, ότι δεδομένης της οικονομικής κρίσης, οι συνήθειες των καταναλωτών φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. «Ο κόσμος είναι πλέον πιο μαζεμένος. Μπορεί η αγορά να κινηθεί κάπως τις επόμενες μέρες, αλλά όχι στα πρότυπα των περασμένων χρόνων. Μπορεί η περίοδος εορτών να επιβάλλει αυξημένη κατανάλωση, εντούτοις ο καταναλωτής τώρα θα περιοριστεί στα αναγκαία, με το γιορτινό τραπέζι να παρουσιάζεται μικρότερο», υπογράμμισε.
 
Ανέφερε ακόμα, ότι οι συνήθειες γύρω από την ένδυση- υπόδηση έχουν επίσης, αλλάξει, ενώ έχει σταματήσει η χρήση των πιστωτικών καρτών. «Υποχωρεί και η τάση των Κυπρίων να ψωνίζει αυτή την εποχή, δεν θα παρατηρηθεί αυξημένη κατανάλωση στον τομέα αυτό», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά