Powered by

Σόιμπλε: Μας ζηλεύουν

Οι «κακοί Γερμανοί» είναι εικόνα που έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται στον ευρωπαϊκό Νότο με αφορμή την στάση του Βερολίνου στην κρίση χρέους: «Είναι σαν σχολική τάξη, όταν κάποιος έχει καλύτερα αποτελέσματα, όσοι αντιμετωπίζουν λίγο μεγαλύτερες δυσκολίες αρχίζουν λίγο να ζηλεύουν» είναι η εξήγηση που δίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο Σόιμπλε ρωτήθηκε σχετικά με το ότι η Γερμανία «έχει γίνει ο μπαμπούλας της Ευρώπης». «Έτσι είναι όταν βρίσκεσαι σε μία σχολική τάξη, όταν κάποιος έχει καλύτερα αποτελέσματα, όσοι αντιμετωπίζουν λίγο μεγαλύτερες δυσκολίες αρχίζουν λίγο να ζηλεύουν», απάντησε, «και όλο αυτό γίνεται έπειτα ένας αχταρμάς στο πεδίο της επικοινωνίας».

Παρά ταύτα, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, οι υπόλοιπες χώρες «γνωρίζουν ότι η Γερμανία αναλαμβάνει τις ευθύνες της, και περιμένει και από τους υπόλοιπους να τηρούν τις δεσμεύσεις τους».

«Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος», είπε ο Σόιμπλε.

Στην περασμένη ταραγμένη εβδομάδα στη Λευκωσία, η Κύπρος έγινε άλλη μία χώρα στην οποία η οργή των διαδηλωτών στρεφόταν ιδιαίτερα εναντίον του Βερολίνου και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Στα πλακάτ με συνθήματα κατά των Γερμανών στην Κύπρο δόθηκε αρκετή κάλυψη από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Δειτε Επισης

Ανοδικά ξανά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών
Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση για τον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο-«Φλερτάρει» με την ύφεση
Γερμανία: Ταχύτερη η συρρίκνωση στον ιδιωτικό τομέα-«Αγκάθι» οι υπηρεσίες
Bitcoin: Ο «βασιλιάς» των cryptos φλερτάρει με τα $100.000
Εκτίμηση αναλυτών: Γεωπολιτικά και δασμοί θα φέρουν απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου το 2025
Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ