Όλα τα κόλπα για online επιτυχία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματικός κόσμος για τις δυνατότητες και τα σημεία κλειδιά στο e-commerce, αλλά και το μέλλον των ηλεκτρονικών συναλλαγών απασχόλησαν το 5ο e- commerce conference που διοργάνωσε η IMH.
Ομιλητές ανέλυσαν βήμα προς βήμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να στήσουν ένα διαδικτυακό κατάστημα, εξηγώντας παράλληλα γιατί το μέλλον των αγορών βρίσκεται online.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ImarComms, Περικλή Έλληνα, μέχρι το 2018 υπολογίζεται ότι οι μισοί που θα επισκέπτονται το διαδίκτυο θα ψωνίζουν κιόλας από εκεί, υπογραμμίζοντας ότι η νέα γενιά έχει μάθει να κάνει τις αγορές τις από εκεί εύκολα και γρήγορα. «Δεν πρέπει να μας απασχολεί τι κάνει ο ανταγωνισμός αλλά τι κάνουν οι καταναλωτές. Μπορεί το αντίπαλο κατάστημα να μην έχει ακόμα δημιουργήσει Online store όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χάνουμε πωλήσεις από καταστήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό ή από καταστήματα που βρίσκονται ήδη αποκλειστικά στο διαδίκτυο», τόνισε
Όπως επεσήμανε, οι άντρες ξοδεύουν πολύ περισσότερα σε online αγορές, ενώ υπογράμμισε και τη σημαντική αύξηση που παρουσιάζουν οι αγορές από Smartphones και tablets. «Μάλιστα παρατηρούνται και τάσεις για αγορές από συγκεκριμένες συσκευές για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών. Για παράδειγμα, για την αγορά ειδών ένδυσης τα tablets είναι πιο δημοφιλή, ενώ οι οικονομικές συναλλαγές γίνονται από κινητά».

ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Ραγδαίες είναι όμως και οι εξελίξεις που αναμένονται στον κόσμο των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το μέλλον φαίνεται πως είναι οι ανέπαφες συναλλαγές και όπως όλα δείχνουν σύμφωνα και με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της JCC Payment Systems, Νεόφυτου Καραμάνου, εντός του 2014 θα δούμε και στην Κύπρο πληρωμές με κινητά τηλέφωνα αντί με κάρτες, μια μέθοδος που ήδη χρησιμοποιείται πιλοτικά σε πολλά σημεία στο Λονδίνο.  
Όπως δήλωσε και η ομιλήτρια της Visa Europe, εντός του 2013 θα υιοθετηθεί και το σύστημα V.me της Visa που θα επιτρέπει την ασφαλή αποθήκευση πολλαπλών καρτών για την πραγματοποίηση online πληρωμών χωρίς να χρειάζεται η παραχώρηση στοιχείων της πιστωτικής κάρτας.

VISA - SAMSUNG
Να θυμίσουμε ότι η Visa πρόσφατα ανακοίνωσε και τη συμφωνία με την Samsung συνδυάζοντας την εξειδίκευση της Visa στον τομέα των πληρωμών με την ηγετική θέση της Samsung στην τεχνολογία κινητών, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην υιοθέτηση των πληρωμών μέσω κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το συγκεκριμένο σύμφωνο προβλέπει ότι οικονομικοί οργανισμοί που σχεδιάζουν να λανσάρουν προγράμματα πληρωμών μέσω κινητών θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Visa Mobile Provisioning για να κατεβάζουν με ασφάλεια πληροφορίες για λογαριασμούς σε συσκευές Samsung που διαθέτουν τεχνολογία NFC.
Επιπλέον, η Samsung έχει συμφωνήσει να «φορτώνεται» στα κινητά της με τεχνολογία NFC η εφαρμογή Visa payWave, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές χρησιμοποιώντας το κινητό τους.


 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps
Βραβεύσεις Robotex και MRC Cyprus 2024 στην Τράπεζα Κύπρου