Με αιχμή του δόρατος τον κλάδο των υπηρεσιών

Την ώρα που η νέα κυβέρνηση του τόπου διαπραγματεύεται με την Τρόικα τους όρους της σύμβασης για εξασφάλιση του δανείου και έξοδο της Κύπρου από τη κρίση χρέους, όλοι αγωνιούν και απεύχονται τη συμπερίληψη σε αυτή όρων που θα πλήξουν τον σημαντικότερο κλάδο της οικονομίας, αυτό των υπηρεσιών. Η προστασία των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου σαν χρηματοοικονομικό κέντρο είναι μέγιστης σημασίας αφού αποτελούν την αιχμή του δόρατος της οικονομίας μας και τυχόν απώλεια τους θα ήταν καταστροφική. Αυτά τα πλεονεκτήματα αλλά και το πόσο θα επηρεαστεί ο κλάδος των υπηρεσιών από τους όρους της δανειακής σύμβασης αποτελούν, μεταξύ άλλων, το θεματολόγιο του 5th Cyprus Professional Services Conference, το οποίο διοργανώνουν η ΙΜΗ και το περιοδικό Gold την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Ένα τέτοιο συνέδριο, το οποίο αποσκοπεί στην συστράτευση όλων των φορέων, ιδιωτικών και δημοσίων, για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και για αναζήτηση νέων αγορών και συνεπώς νέων πηγών κεφαλαίων, δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν πιο επίκαιρο.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό με παρουσία σε διεθνή συνέδρια θα δώσουν το παρόν τους και θα παρουσιάσουν πρακτικά παραδείγματα για το πώς η Κύπρος μπορεί να διατηρήσει και να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του κυρίου Γιώργου Πούφου, Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, ο οποίος θα παρουσιάσει τις εξελίξεις αναφορικά με τις συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης και το πώς ενδεχομένως να επηρεαστεί η φορολόγηση των εταιρειών με βάση τη συμφωνία που θα γίνει με την Τρόικα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρουσίαση του Δρ. Αντρέα Χαραλάμπους, Διευθυντή, Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Υπουργείο Οικονομικών, που θα παρουσιάσει τις τάσεις και τις προοπτικές του κλάδου υπό το φως των νέων δεδομένων, όπως επίσης και τις προκλήσεις σε θέματα πολιτικής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ενότητα για νέες αγορές (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία και Πολωνία στις οποίες θα πρέπει να στοχεύσουν οι επαγγελματίες του κλάδου και στην οποία θα μιλήσουν αντίστοιχα οι:
•    Samer Qudah, Partner and Regional Head of Corporate Structuring, Al
•    Tamimi & Co., UAE
•    Suzanne Reisman, Founder, The Law Offices of Suzanne Reisman, London and New York
•    Deepak N. Lalwani OBE, Director, India Lalcap Ltd, London
•    Patrycia Gozdziowska, Partner, Tax Advisor, SSW Law Fim, Poland

Το συνέδριο απευθύνεται σε ελεγκτικούς οίκους, δικηγορικά γραφεία, fiduciary services firms, τράπεζες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνητικά τμήματα.

Το συνέδριο οργανώνεται από την εταιρεία ΙΜΗ και το περιοδικό Gold με χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τη Fileminders. Υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η εταιρεία Electra Hotels και xορηγός επικοινωνίας του είναι το inbusinessnews.com και το περιοδικό In Business. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ: 22505555, φαξ: 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy

 

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο