MTN-Open Coffee Cyprus: Η Λεμεσός στον χάρτη των start-ups

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η πρώτη συνάντηση του Open Coffee Cyprus στη Λεμεσό. Περισσότερα από 200 φίλοι της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας συμμετείχαν σε μια ανοικτή εκδήλωση στο Θέατρο Ένα, με ομιλητές από Ελλάδα και Κύπρο και την υποστήριξη της ΜΤΝ.

Το Open Coffee Cyprus @Limassol με θέμα «Sea, Sun and Startups» επιχείρησε να δώσει έμπνευση, ιδέες και να φέρει σε επαφή ανήσυχους ανθρώπους που θα προχωρήσουν το παραδοσιακό πρότυπο ανάπτυξης της πόλης ένα βήμα πιο πέρα.

"Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές στα πέντε Open Coffee Cyprus έχουν ξεπεράσει τις 1.000. Τα Open Coffee Cyprus συγκεντρώνουν μέλη της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου, bloggers, developers, δημοσιογράφους, marketers, επαγγελματίες της επικοινωνίας, “nerds”, νέους επιχειρηματίες" αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της ΜΤΝ με την ευκαιρία του 5ου Open Coffee Cyprus.

Αναλυτικά οι ομιλητές του Open Coffee Cyprus @Limassol:
• Γιώργος Γάτος  – Incrediblue, Open Coffee Thessaloniki, TEDxThessaloniki: Ο Γιώργος μίλησε για την προσπάθεια που πρέπει να κάνει κάποιος όταν θέλει να φέρει κοντά την τεχνολογική κοινότητα, τον τρόπο που θα συνδεθεί μια ιδέα με την αγορά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς όταν παλεύει με τα κύματα.
• Aλέξανδρος Τρίμης – Dopios, ο Αλέξανδρος μοιράστηκε με την κοινότητα την ιδέα που τράβηξε την προσοχή διεθνών μέσω και εξήγησε τι δυνατότητες έχει μια τουριστική πόλη στον τομέα των start-ups.
• Δημήτρης Μελαχροινός - Spitogatos.gr, ανέλυσε τα do’s and don’ts μέσα από την εμπειρία και την ιστορία του να δημιουργήσει ένα από τα κορυφαία site αναζήτησης ακινήτου.
• Ανδρέας Βούρκος, Βασίλειος Μητρούσης – Pollfish, η ομάδα από Κύπρο που ξαναβρέθηκε στη σκηνή του Open Coffee μοιράστηκε τη δεύτερη ιδέα της μαζί με το κοινό έχοντας κάνει το μεγάλο της βήμα στη διεθνή αγορά.
• Μιχάλης Οικονόμου, Αργύρης Αργυρού – Atyourservice.com.cy η δεύτερη ομάδα από Κύπρο περιέγραψε πώς μπορεί κανείς να αναζητήσει επαγγελματία για οποιαδήποτε απλή ή πολύπλοκη εργασία.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της ΜΤΝ αναφέρει: "Το Open Coffee είναι ένας διεθνής θεσμός που επιδιώκει τη δικτύωση πρόσωπων με κοινά ενδιαφέροντα, εμπνέει τους ανθρώπους με νέες προτάσεις, καλλιεργεί την καινοτομία και το επιχειρείν, διαδίδει τις νέες τεχνολογίες. Στην Κύπρο στηρίζεται από την ΜΤΝ. Η ΜΤΝ προσφέρει πάντα περισσότερα: Μέσω του Open Coffee Cyprus, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου, σε bloggers, developers, δημοσιογράφους, marketers, επαγγελματίες της επικοινωνίας, “nerds”, νέους επιχειρηματίες και γενικότερα ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και να κάνουν περισσότερα να γνωριστούν, να συζητήσουν, να αναπτύξουν ιδέες σχετικά με τις startup".

 

 


 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps