Ο Κάμερον στοχεύει στην Κίνα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, επισκέφτηκε την Κίνα με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για μια ελεύθερη εμπορική συμφωνία μεταξύ του Πεκίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο Κάμερον είπε ότι θέλει η χώρα του να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κίνας ως τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

"Η μεταμόρφωση της Κίνας αποτελεί ένα από τα καθοριστικά γεγονότα της εποχής μας", έγραψε ο Κάμερον στο κινεζικό εβδομαδιαίο περιοδικό Caixin. "Υπάρχει πραγματική επιλογή για κάθε χώρα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θέλει να ανταποκριθεί. Μπορεί να επιλέξουν να εκλάβουν την άνοδο της Κίνας ως απειλή ή ως μια μεγάλη ευκαιρία. Η απάντηση της Βρετανίας είναι σαφής. Θέλουμε να δούμε την Κίνα να πετυχαίνει".

Η στάση του Κάμερον για την προώθηση μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και ΕΕ αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία φέρεται να αντιτίθεται σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση με την αιτιολογία πως ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ευρωπαϊκές αγορές να κατακλυστούν από φθηνά κινέζικα προϊόντα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Κάμερον αναμένεται να θέσει το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κεκγιάνγκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση