Powered by

Πράσινη Κίνα: Ο νέος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Κίνα μέχρι σήμερα είχε τη φήμη του χειρότερου ρυπαντή στον κόσμο. Αλλά αν ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει δίκιο, η ασιατική χώρα είναι σε καλό δρόμο για να δώσει το καλό παράδειγμα προς τον υπόλοιπο πλανήτη για τη χρήση της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές μέσα στο επόμενο ένα τέταρτο του αιώνα. 
 
Σύμφωνα με την έκδοση World Energy Outlook του Οργανισμού που εδρεύει στο Παρίσι, η Κίνα θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2035 από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία μαζί. Η υδροηλεκτρική ενέργεια και η αιολική ενέργεια θα είναι οι δύο κύριες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας από ανανεώσιμες πηγές, με τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα να έρχονται πολύ πιο κάτω στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οργανισμού. 
 
Οι προβλέψεις αυτές για την Κίνα συμπεριλαμβάνονται στο κεντρικό σενάριο του οργανισμού, ο οποίος έχει λάβει υπόψη την «προσεκτική» εφαρμογή πολιτικών που είχαν ανακοινωθεί από τις κυβερνήσεις, αλλά δεν είχαν τεθεί σε ισχύ έως τα μέσα του 2013. Ο Οργανισμός έχει άλλα δύο σενάρια, εκ των οποίων το ένα έχει βασιστεί στην υπόθεση ότι δεν θα θεσπιστούν νέες πολιτικές ενώ το άλλο κάνει την παραδοχή της εφαρμογής δραστικών μέτρων κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που δίνει στον κόσμο «πιθανότητα 50% για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου». 
 
Name

Δειτε Επισης

Ανοδικά ξανά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών
Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση για τον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο-«Φλερτάρει» με την ύφεση
Γερμανία: Ταχύτερη η συρρίκνωση στον ιδιωτικό τομέα-«Αγκάθι» οι υπηρεσίες
Bitcoin: Ο «βασιλιάς» των cryptos φλερτάρει με τα $100.000
Εκτίμηση αναλυτών: Γεωπολιτικά και δασμοί θα φέρουν απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου το 2025
Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ