Powered by

Ιταλία: Χριστούγεννα λιτότητας προβλέπει εμπορική ένωση

Το 69,3% των ιταλικών οικογενειών προβλέπει ότι «τα φετινά Χριστούγεννα η εμπορική κίνηση θα είναι σαφώς περιορισμένη», όπως αναφέρει έρευνα της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio. 
 
«Οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει μια περίοδος μείωσης του φορολογικού βάρους. Δεν επετεύχθη ο στόχος να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης οι μικρομεσαίοι», δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου ερευνών της ιταλικής εμπορικής ένωσης αυτής, Μαριάνο Μπέλα. 
 
Το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για τα τελευταία Χριστούγεννα της κρίσης», αλλά παράλληλα το 85% του δείγματος απάντησε πως «σκοπεύει να αγοράσει δώρα, διότι αυτή παραμένει έστω και σε περίοδο οικονομικής στενότητας μια παράδοση με μεγάλη σημασία». 
 
Ένα από τα λίγα ενθαρρυντικά στοιχεία θεωρείται η κατάργηση και της δεύτερης δόσης του φόρου στην κύρια κατοικία, που θα έπρεπε να καταβληθεί τον Δεκέμβριο. Με τον τρόπο αυτό οι Ιταλοί θα έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν για τα δώρα και τα εδέσματα των εορτών κατά μέσο όρο 18 ευρώ περισσότερο από ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας. 
 
Ο τομέας που υπολογίζεται ότι θα σημειώσει άνοδο πωλήσεων —του 2,4%— είναι εκείνος των τεχνολογικών προϊόντων (ιδίως πάσης φύσεως κινητά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές) ενώ νέα κάμψη προμηνύεται για ενδύματα, τρόφιμα, κρασιά κα υποδήματα. 
 

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ