Ο Κάρλος Σλιμ πολύ-δισεκατομμυριούχος και του 2012

Ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Billionaires Index του πρακτορείου Bloomberg, όπου φαίνεται πως οι 100 μεγαλύτεροι μεγιστάνες στον κόσμο έγιναν πολύ πλουσιότεροι το 2012 καθώς αύξησαν την περιουσία τους συνολικά κατά 241 δισ. δολ. Συνολικά, η περιουσία τους αποτιμάται στα 1,9 τρισ. δολ., ενώ από τους 100 μόνο οι 16 είδαν τα κεφάλαιά τους να μειώνονται κατά το 2012.

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της America Movil βρίσκεται πρώτος στη λίστα, καθώς το 2012 η συνολική του περιουσία αυξήθηκε κατά 21,6% στα 75,2 δισ. δολ.. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Bill Gates με περιουσία 62,7 δισ. δολ.. Η τρίτη θέση δεν ανήκει πλέον στον Warren Buffett, αλλά στον Amancio Ortega, τον Ισπανό που ίδρυσε την Inditex - στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων η Zara- της οποίας η μετοχή εκτινάχθηκε στο έτος κατά 66,7%.

Ο κ. Buffett βρίσκεται στην τέταρτη θέση με συνολική περιουσία 47,9 δισ. δολ. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 5,1 δισ. δολ., παρά το ότι δώρισε 22,3 εκατ. μετοχές της Berkshire για αγαθοεργίες. Η πεντάδα κλείνει με τον Σκανδιναβό Ingvar Kamprad, τον ιδρυτή του IKEA, του οποίου η περιουσία αποτιμάται στα 42,9 δισ. δολ.
Χαμένος της χρονιάς είναι ο Eike Batista, του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατα 10,1 δισ. δολ. Ο Βραζιλιάνος μεγιστάνας του κλάδου των εμπορευμάτων πούλησε μερίδιο 5,63% της EBX Group στην Mubadala Development του Άμπου Ντάμπι,

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Bloomberg κάνει ειδική μνεία στους «Κρυμμένους Δισεκατομμυριούχους», σε ανθρώπους που έχουν συγκεντρώσει τεράστιες περιουσίες χωρίς να φαίνονται σε καμία από αυτές τις «χρυσές» λίστες. Ένας εξ αυτών είναι ο τουρκικής καταγωγής Hamdi Ulukaya. Ο 40χρονος με περιουσία που αποτιμάται στα 1,1 δισ. δολ. Πρόκειται για τον ιδρυτή της Chobani, της οποίας οι πωλήσεις πενταπλασιάστηκαν από το 2009 πουλώντας «γιαούρτι ελληνικού τύπου».

από euro2day
 

Δειτε Επισης

Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ρωσία-Ανάμεσά τους Deutsche Bank, Commerzbank και UniCredit
ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος