Κύπρος καλεί Κίνα .. όβερ !!

Το άνοιγμα νέων αγορών τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον κατασκευαστικό τομέα ήταν πάντοτε η αιχμή του δόρατος για τις κυπριακές επιχειρήσεις.
Το κυπριακό επιχειρηματικό δαιμόνιο που σίγουρα κληρονομήσαμε από τους Φοίνικες δεν έπαψε ποτέ να αναζητεί νέες αγορές. Η εμπορική επιτυχία των Κυπρίων στις Αραβικές χώρες, στην Αφρική, στην Άπω Ανατολή δεν είναι κάτι άγνωστο στους Κύπριους επιχειρηματίες.

Οι καιροί όμως αλλάζουν. Βρισκόμαστε στην εποχή της υπερταχύτητας. Ο Κύπριος επιχειρηματίας έχει σήμερα υποχρέωση να ανέβει στο τρένο της τεχνολογίας με τελικό σταθμό το Πεκίνο ή τη Σαγκάη. Είναι φανερό ότι ο Κινέζικος δράκος έχει όρεξη να καταβροχθίσει νέες αγορές και να εξερευνήσει τη δυνατότητα μετοίκησης των τέκνων του σε χώρες όπου μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να δραστηριοποιηθούν σε μια πιο ελεύθερη αγορά.

Η Κίνα με ΑΕΠ 7,3 τρισεκατομμύρια δολάρια και με μια αγοραστική δύναμη της τάξεως των 12 τρισεκατομμυρίων είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη αγορά με ρυθμό ανάπτυξης του 10% το χρόνο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μετά την Αμερική και μέχρι το 2017 σίγουρα θα ξεπεράσει της ΗΠΑ και θα μπει επικεφαλής στη λίστα του G20.

Αυτή λοιπόν η τεράστια αγορά προκαλεί τουλάχιστον αμηχανία. Αμηχανία στο όσο αφορά το που ξεκινούμε, με ποιούς ξεκινούμε, ποιους μπορούμε να εμπιστευτούμε και ποιά κουλτούρα πρέπει να μάθουμε για να προσεγγίσουμε κομμάτι αυτής της τεράστιας πίτας με 100 εκατομμύρια μεσαία τάξη, 1,7 εκατομμύρια εκατομμυριούχους και 251 δισεκατομμυριούχους που όλοι ανάλογα με την οικονομική τους δύναμη βλέπουν έξω από το παράθυρο τις ακόμα κλειστής οικονομίας της Κίνας .
Η Κύπρος και πιο ειδικά η Πάφος έχουν προς το παρόν επωφεληθεί λίγο από αυτή την κινέζικη «ανησυχία» και δειλά δειλά οι εταιρίες ανάπτυξης γης αρχίζουν να αναγνωρίζουν το πόσο σημαντική μπορεί να γίνει η κινέζικη αγορά. Με πρωτεργάτη το ΕΒΕ Πάφου γίναμε μάρτυρες την περασμένη εβδομάδα μιας κατά την άποψη μου πολύ καινοτομικής παρουσίασης του κυπριακού real estate στην κινέζικη αγορά. Η κυπριακών συμφερόντων κινέζικη εταιρία China Expo Online Ltd (www.chinaexpoonline.com ) δίνει την ευκαιρία στους Κύπριους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης να παρουσιάσουν το προϊόν τους σε μια μόνιμη έκθεση στην Κίνα χωρίς καν να ξοδέψουν ένα σεντ για ταξίδι στη χώρα αυτή.

Η China Expo Online Ltd διοργανώνει μια διαδικτυακή έκθεση με θέμα «Cyprus Properties and Investing in Cyprus» ( www.chinaexpoonline.com) και δίνει την ευκαιρία σε όλες τις κυπριακές εταιρίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη γης να παρουσιάσουν ισότιμα το προϊόν τους σε ένα μοναδικό διαδικτυακό περιβάλλον που δίνει την αίσθηση φυσικής έκθεσης ακινήτων.

Η καινοτομία δεν είναι φυσικά η δημιουργία μιας ιστοσελίδας που να παρουσιάζει τον τομέα του real estate, αυτό σήμερα πλέον δεν είναι καινοτομία, η καινοτομία βρίσκετε στη κατασκευή ενός διαδραστικόυ συστήματος εικονικών εκθέσεων (virtual exhibitions)  όπου ο εκθέτης και ο επισκέπτης έχουν την ίδια ακριβώς διάδραση ως να ήταν σε μια φυσική έκθεση. Η διαδικασία από την επίσκεψη στο περίπτερο του εκθέτη, στη ανταλλαγή στοιχείων (το διαχρονικό business card), συλλογή έντυπων ενημερωτικών φυλλαδίων ακόμα και φύλαξη τους διαχρονικά είναι τα στοιχεία που κάνουν το επισκέπτη να έχει την πρόσβαση που θα είχε αν πήγαινε σε μια παραδοσιακή έκθεση ακινήτων.

Από την άλλη πλευρά τώρα ο εκθέτης έχει την δυνατότητα να στήσει το περίπτερο του όπως ακριβώς θα το έκανε στη παραδοσιακή έκθεση. Με φωτογραφίες που αυτός επιλέγει, βίντεο στη γλώσσα του επισκέπτη, ενημερωτικά έντυπα στη γλώσσα του πελάτη και άλλα. Ο εκθέτης ξέρει αν πάσα στιγμή πόσοι και από που επισκεφτήκαν το περίπτερο του, πόσοι πήραν έντυπα και ακόμα πόσο χρόνο έμειναν στο περίπτερο.

Αν σας έλεγα ότι έχετε την ευκαιρία να παρευρέθητε ως εκθέτες στο τομέα των ακινήτων σε μια  έκθεση στη Κίνα που θα είναι ανοιχτή για όλο το 2013 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την βδομάδα, οι εκθέτες θα είναι μόνο από την Κύπρο και παρόμοια έκθεση δεν θα γίνει το 2013 στη Κίνα από καμία άλλη χώρα στο τομέα των ακινήτων, και μάλιστα σε μια πολύ προσιτή τιμή  τι θα μου λέγατε;
 

Δειτε Επισης

Ενισχυμένη διαφάνεια και συγκρισιμότητα στις οικονομικές καταστάσεις: Το ΔΠΧΑ 18 έρχεται
Καταχρηστικές ρήτρες και υψηλά επιτόκια των τραπεζών στα έγγραφα δανείων και αναδιαρθρώσεων στην Κύπρο: Νομοθεσία και αδυναμίες
Στεφανιαία νόσος: Πότε βάζουμε στεντ, πότε κάνουμε μπαλονάκι και πότε χειρουργείο;
Μια ανάσα πριν από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της Βασιλείας ΙΙΙ
Σχολεία ενεργειακά και περιβαλλοντικά πιο πράσινα
Φράξτε το ξέφραγο αμπέλι της ημερήσιας ενοικίασης ακινήτων
Πώς θα κερδίσουμε το στοίχημα της αποτελεσματικής λειτουργίας των ΕΟΑ
Η εικόνα μιας διχασμένης αγοράς ακινήτων-Η λάμψη και οι πιέσεις
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας