Powered by

Αποσυμπίεση των επιτοκίων στα ισπανικά ομόλογα

Σημαντική μείωση στα επιτόκια των ισπανικών βραχυπρόθεσμων ομολόγων, κατέγραψε η σημερινή έκδοση ομολόγων 12 και 18 μηνών από τη Μαδρίτη.

Το ισπανικό ΥΠΟΙΚ άντλησε σήμερα €3,2 δισ. μέσω της έκδοσης ομολόγων 12 μηνών, καθώς και άλλα €2,5 δισ. μέσω έκδοσης ομολόγων 18 μηνών. Τα επιτόκια και στις δύο περιπτώσεις μειώθηκαν σημαντικά, με την απόδοση του 12μηνου ομολόγου να πέφτει κάτω από 1,5%. Παράλληλα, το ποσό που αντλήθηκε ξεπέρασε το στόχο της ισπανικής Κυβέρνησης για άντληση €5,5 δισ.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ισπανία, που παρουσιαζόταν ως ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης λόγω του μεγάλου ελλείμματος και της συρρίκνωσης της οικονομίας, έχει βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο επενδυτές διαγκωνίζονται για την αγορά ισπανικών ομολόγων, λόγω της προσδοκίας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επέμβει εάν η χώρα χρειαστεί διάσωση.

Η Μαδρίτη σκοπεύει την Πέμπτη να εκδώσει χρέος μέχρι €4,5 δις ευρώ σε ομόλογα που λήγουν το 2015, το 2018 και το 2041. Μετά τη δημοπρασία, το ισπανικό δεκαετές ομόλογο ανέτρεψε την ανοδική του πορεία, πέφτοντας στο 5,025%.

Δειτε Επισης

Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις η Τράπεζα της Αγγλίας-Μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%