Άλλοι ψυχομαχούν και άλλοι...

Είναι με ιδιαίτερη θλίψη που βλέπουμε καθημερινά επιχειρήσεις να καταστρέφονται οικονομικά, υπάλληλοι να απολύονται, να γίνονται περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, να μας μαστίζει η ανεργία, και να γνωρίζουμε πως ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα.

Από την άλλη, βλέπουμε το κράτος να δανείζεται από τους ημικρατικούς οργανισμούς, να μπαίνουμε σε μνημόνια, να ψηφίζουμε δεκάδες νομοσχέδια για ένα τσουνάμι αυξήσεων στην κατανάλωση, έτσι ώστε να εισρεύσουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία. 

Βρισκόμαστε σε μια βαθιά οικονομική ύφεση και οδεύουμε σαν κράτος σε επιλεκτική χρεοκοπία εάν δεν παρθούν γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις. Και την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά βλέπουμε τον δημόσιο τομέα να απαιτεί τον 13ο του μισθό και να φέρνει την οικονομική κατάσταση της Κύπρου στο τέλος του γκρεμού.

Κατά τα άλλα, πιστεύουν ότι η καταβολή του 13ου στους δημόσιους υπαλλήλους θα ωφελήσει τη παγωμένη τοπική αγορά. Είναι αίσχος να μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Έτσι όπως πάμε, θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα ακόμη μνημόνιο για να συντηρούμε την κρατική μηχανή η οποία διαχρονικά μας έφερε στο σημείο αυτό. Οι ιερές αγελάδες της Κύπρου που κανένας πολιτικός δεν θέλει να τις αγγίξει  αφού πάντοτε ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την οποιαδήποτε κυβέρνηση για το βόλεμα και την αύξηση των ποσοστών του κόμματος που κυβερνούσε.

Είναι ντροπή για αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στην Κύπρο. Υπάρχουν 40 περίπου χιλιάδες άνεργοι, και οι ρυθμοί ανεργίας θα αυξηθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα επόμενα δύο χρόνια με το αντιαναπτυξιακό και καταστροφικό μνημόνιο και βλέπουμε κάποιους να ζητάνε και 13ο. Εμείς οι απλοί πολίτες δεύτερης τάξης, οι μη προνομιούχοι υπάλληλοι, και οι οικονομικά κατεστραμμένοι δεν δεχόμαστε αυτήν την ανισότητα. Κατά τα άλλα όλα τείνουν για να εξισωθεί ο Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Είμαστε άξιοι της τύχης μας!

O Θάνος Βασιλειάδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της: www.myCVpro.com

 

 

Δειτε Επισης

Στεφανιαία νόσος: Πότε βάζουμε στεντ, πότε κάνουμε μπαλονάκι και πότε χειρουργείο;
Μια ανάσα πριν από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της Βασιλείας ΙΙΙ
Σχολεία ενεργειακά και περιβαλλοντικά πιο πράσινα
Φράξτε το ξέφραγο αμπέλι της ημερήσιας ενοικίασης ακινήτων
Πώς θα κερδίσουμε το στοίχημα της αποτελεσματικής λειτουργίας των ΕΟΑ
Η εικόνα μιας διχασμένης αγοράς ακινήτων-Η λάμψη και οι πιέσεις
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας
Οι προκλήσεις του μελλοντικού ηλεκτρικού συστήματος της Ε.Ε.
Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία