Powered by

Ασταθές το εμπόριο στην Ιταλία

Αμετάβλητες ήταν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό αντιστάθμισε τη νέα πτώση της εγχώριας ζήτησης.
 
Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες σε προσαρμοσμένους εποχικά όρους διατηρήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα, ενώ υποχώρησαν 0,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2011. Η μηδενική μηνιαία μεταβολή έβαλε τέλος στο πτωτικό σερί των 13 μηνών.
 
Οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν 2% από το Σεπτέμβριο ενώ τον προηγούμενο μήνα σημείωσαν πτώση 7,3%, ενώ η εγχώρια ζήτηση σημείωσε πτώση 1,3% υποχωρώντας για τρίτο διαδοχικό μήνα.
 
Οι βιομηχανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με αυτές στο εξωτερικό να αυξάνονται 1,5% και στο εσωτερικό να σημειώνουν πτώση 1%.
 
Το ΑΕΠ της Ιταλίας υποχώρησε λιγότερο του αναμενομένου το τρίτο τρίμηνο αλλά τα σημερινά στοιχεία έδειξαν μία ανανεωμένη εξάρτηση από την παγκόσμια οικονομία. Τι ιταλικό ΑΕΠ έχει υποχωρήσει για πέντε διαδοχικά τρίμηνα.
 
Οι πωλήσεις κεφαλαιουχικών και ευπαθών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν ενώ όλων των άλλων κατηγοριών υποχώρησαν κατά τη διάρκεια του μήνα.
 
Οι πωλήσεις σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 σημείωσαν πτώση 4,7% με τις εγχώριες συναλλαγές να εμφανίζουν μείωση 8%.
 

Δειτε Επισης

Σταθεροποίηση δικτύων σε Ισπανία, Πορτογαλία-Χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές στη Γροιλανδία
Το Πεκίνο βελτιώνει την πολιτική επιστροφών φόρου για ξένους τουρίστες
Εντολές για αξιολογήσεις από ΕΤΕπ θα λαμβάνει πλέον ο Scope Ratings
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τραμπ: Υπόσχεται νέες μειώσεις φόρων για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών
Χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για τους δασμούς ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας… «Ανησυχία για την αβεβαιότητα»
Χρυσός: Επενδυτική φρενίτιδα στην Κίνα-Προβλέψεις ακόμη και για $5.000 ανά ουγγιά