Powered by

Κίνα: Πετά η βιομηχανική παραγωγή

Στοιχεία που καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δυναμική της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,1% το Νοέμβριο, ακολουθώντας την αύξηση σε ποσοστό 9,6% τον περασμένο μήνα και 9,2% το Σεπτέμβριο και το 8,9% του Αυγούστου, που ήταν το χαμηλότερο ρεκόρ τριών και πλέον χρόνων.
Η γενικότερη ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 7,4% την τριμηνία μέχρι τον Σεπτέμβριο, που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τριετίας.

"Γενικότερα πρόκειται για αρκετά ισχυρά στοιχεία, που υποστηρίξουν την άποψή μας για επάνοδο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ," δήλωσε ο Λυ Τινγκ, οικονομολόγος στην Bank of America Merrill Lynch.
Άλλα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις, ένας ισχυρός δείκτης κατανάλωσης, αυξήθηκε κατά 14,9% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο από 14,5% τον προηγούμενο μήνα.

Οι κινεζικές επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, όπως υποδομές, τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους αυξήθηκε κατά 20.7% σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε μειώσει δύο φορές φέτος τα βασικά της επιτόκια, ενώ μείωσε τρεις φορές το ποσό που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως εποπτικά κεφάλαια, προκειμένου να ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων στην αγορά.

Δειτε Επισης

Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ
Ράντι Ντούρμπαντ: Oι οργανισμοί μάρκετινγκ προορισμών πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους
ΕΚΤ: Ντε Γκίντος και Νάγκελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία
Goldman Sachs: Η τιμή του χρυσού θα φτάσει τις $3.000 το 2025
Ισραήλ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου
Η Βρετανία θέλει να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων