Powered by

Κίνα: Πετά η βιομηχανική παραγωγή

Στοιχεία που καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δυναμική της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,1% το Νοέμβριο, ακολουθώντας την αύξηση σε ποσοστό 9,6% τον περασμένο μήνα και 9,2% το Σεπτέμβριο και το 8,9% του Αυγούστου, που ήταν το χαμηλότερο ρεκόρ τριών και πλέον χρόνων.
Η γενικότερη ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 7,4% την τριμηνία μέχρι τον Σεπτέμβριο, που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τριετίας.

"Γενικότερα πρόκειται για αρκετά ισχυρά στοιχεία, που υποστηρίξουν την άποψή μας για επάνοδο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ," δήλωσε ο Λυ Τινγκ, οικονομολόγος στην Bank of America Merrill Lynch.
Άλλα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις, ένας ισχυρός δείκτης κατανάλωσης, αυξήθηκε κατά 14,9% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο από 14,5% τον προηγούμενο μήνα.

Οι κινεζικές επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, όπως υποδομές, τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους αυξήθηκε κατά 20.7% σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε μειώσει δύο φορές φέτος τα βασικά της επιτόκια, ενώ μείωσε τρεις φορές το ποσό που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως εποπτικά κεφάλαια, προκειμένου να ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων στην αγορά.

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα