Ξενοδοχεία: Ελκυστικές προσφορές από όσους άντεξαν

Ελκυστικές τιμές με σημαντικές εκπτώσεις για τους Κύπριους προσφέρουν τα ξενοδοχεία, συνεπείς στην πολιτική που προωθείται από τον ΠΑΣΥΞΕ για ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Ενδεικτικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ ότι για τον Νοέμβριο, οι ειδικές προσφορές αρχίζουν από €12.50 το άτομο σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου (για διαμονή 2 ατόμων), και από €20.00 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου (για διαμονή 2 ατόμων).
Στο νέο κατάλογο του εσωτερικού τουρισμού για την χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2012 - Μαρτίου 2013.συμμετέχουν 65 ξενοδοχεία, συγκροτήματα οργανωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών χωριών, μέλη του Συνδέσμου.

Ο ΠΑΣΥΞΕ κατέβαλε έντονη προσπάθεια και ενθάρρυνε τα μέλη του να παραμείνουν σε λειτουργία κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο νοουμένου ότι τα οικονομικά τους δεδομένα θα το επέτρεπαν. Έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την αλματώδη αύξηση στους κύριους συντελεστές κόστους, με προεξάρχον το «τσουχτερό» ενεργειακό κόστος, αλλά και την επιδείνωση του προβλήματος της εποχικότητας του τουρισμού στην Κύπρο.

Ως απότοκο των πιο πάνω αρνητικών εξελίξεων ο νέος χειμερινός κατάλογος των ειδικών προσφορών των Μελών του ΠΑΣΥΞΕ παρουσιάζεται με «λαβωμένο» τον αριθμό των μονάδων που συμμετέχουν σ’ αυτόν (65), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό (90) του περσινού καταλόγου.  
Αποτέλεσμα, που από μόνο του απαιτεί σοβαρό προβληματισμό της πολιτείας, ώστε η τουριστική Κύπρος να μην καταλήξει ως ακόμη ένας εποχιακός – καλοκαιρινός μόνον- προορισμός του «ήλιου και της θάλασσας», μια και διαθέτει τα στοιχεία για ολόχρονο τουρισμό. Τόλμη και αποφασιστικότητα απαιτούνται ώστε να «ανοίξουμε» επιτέλους τους ουρανούς μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας προς όλες τις γεωγραφικές κατευθύνσεις και να μεγιστοποιήσουμε τις προοπτικές μας.

Την πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ στηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και οι κάρτες American Express της Τράπεζας Κύπρου.
Ο χειμερινός κατάλογος υπάρχει ήδη στο διαδύκτιο, στις ιστοσελίδες του ΠΑΣΥΞΕ, του ΚΟΤ και της Τράπεζας Κύπρου

 

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά