Powered by

Η κρίση «κτύπησε» τους πιο λαμπερούς εμπορικούς δρόμους

• Έχασε την πρωτιά η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης και κατέβηκε επτά θέσεις η Ερμού.
 
Σοβαρή πτώση καταγράφουν τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων στους πλέον ακριβούς δρόμους της Ελλάδας, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Cushman & Wakefield που δημοσιοποιήθηκε. Η έρευνα δείχνει ότι το 2012 η μείωση στην Ελλάδα φτάνει το 17,1% όταν ο μέσος όρος διεθνώς δείχνει αύξηση στις περισσότερες χώρες του κόσμου και μάλιστα παρά την ύφεση.

Ωστόσο, η έρευνα που διενεργήθηκε σε 62 χώρες του κόσμου καταγράφει ότι ακόμα και στους πιο «λαμπερούς» εμπορικούς δρόμους του πλανήτη η κρίση έδειξε τα δόντια της. Έτσι, έπειτα από 11 συνεχή χρόνια η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης έχασε μάλλον λίγη από τη λάμψη της και μαζί την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η έρευνα που έχει επεξεργαστεί στοιχεία τιμών προσφοράς και ζήτησης σε 326 εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως έως τον περασμένο Ιούνιο, κατατάσσει την οδό Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας, στην 28η θέση διεθνώς από την 22η θέση που ήταν πέρσι με το μέσο ετήσιο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο να έχει διαμορφωθεί στα 2.040 ευρώ.
Από την άλλη, η Κόζγουεϊ Μπέι, στο νησί του Χονγκ Κονγκ, είναι πλέον η πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, καθώς πήρε την πρώτη θέση από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του εξειδικευμένου γραφείου μελετών Cushman και Wakefield.

«Στην κορυφή της φετινής κατάταξης βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ» αναφέρει το γραφείο σε ανακοίνωσή του. «Παρά την οικονομική επιβράδυνση, οι διανομείς εξακολουθούν να θεωρούν αυτή την αγορά ως την ιδεώδη πύλη εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα».

Η λεωφόρος Σανζ-Ελιζέ στο Παρίσι κατατάσσεται πλέον τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ήταν 5η το 2011.
Μετά τις τρεις πρώτες θέσεις, ακολουθεί η Γκίνζα (Τόκιο) και μετά η Πιτ Στριτ Μολ (Σίδνεϊ) και η Νιού Μποντ Στριτ (Λονδίνο).

 

Δειτε Επισης

Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ
Ράντι Ντούρμπαντ: Oι οργανισμοί μάρκετινγκ προορισμών πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους
ΕΚΤ: Ντε Γκίντος και Νάγκελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία
Goldman Sachs: Η τιμή του χρυσού θα φτάσει τις $3.000 το 2025
Ισραήλ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου
Η Βρετανία θέλει να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων