powered by

BOCY: Xορηγός συνεδρίου «Doing Business with Israel»

Η Τράπεζα Κύπρου ήταν ο κύριος χορηγός του συνεδρίου «Doing Business with Israel» που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 8 Νοεμβρίου 2012 στη Λευκωσία. Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της οικονομίας του Ισραήλ στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Το συνέδριο εξέτασε τις επενδυτικές ευκαιρίες και τους πιθανούς τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από συνεργασία Κυπριακών και Ισραηλινών επιχειρήσεων, με συγκεκριμένη αναφορά στον τομέα της ενέργειας. Το συνέδριο προσέφερε μία πρακτική προσέγγιση και απάντησε σε ερωτήσεις όπως:

•    Πως μπορεί να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ Κύπριων και Ισραηλινών επιχειρηματιών;
•    Ποιες είναι οι υφιστάμενες επενδυτικές ευκαιρίες και οι υφιστάμενοι τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν;
•    Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επένδυσης μίας Κυπριακής επιχείρησης στο Ισραήλ;
•    Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για αναπτυχθεί επιχειρηματικά μία Κυπριακή εταιρεία στο Ισραήλ;

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του συνεδρίου, ο κ. Γιάννης Κυπρή, Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, μίλησε για τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ οι οποίοι έχουν εισέλθει σε μία νέα εποχή μετά την εξεύρεση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Μίλησε επίσης για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο που μπορούν να αξιοποιηθούν και από το Ισραήλ για επενδύσεις και εμπόριο με γρήγορα ανεπτυγμένες οικονομίες όπως για παράδειγμα της Κίνας και της Ινδίας. Κλείνοντας ο κ. Κυπρή επανέλαβε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ που μπορούν να αξιοποιηθούν και να είναι ωφέλιμες και για τις δύο χώρες, ενώ η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να συμβάλει σε αυτό ως ένας έμπιστος και αξιόπιστος συνεργάτης.
 

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά