Powered by

Ουγγαρία: Ύφεση φέτος, ανάκαμψη το 2013

Η οικονομία της Ουγγαρίας, η οποία πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν πως θα συρρικνωθεί φέτος, αναμένεται να ανακάμψει το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Gyorgy Matolcsy.

«Μπορούμε να το κάνουμε γιατί η δημοσιονομική εξυγίανση του προϋπολογισμού έχει τελειώσει», δήλωσε ο Matolcsy σε ομιλία του στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ουγγαρία.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε τα πολυσυζητημένα αντισυμβατικά μέτρα, όπως οι ειδικές εισφορές για τους κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε την πολιτική σταθερότητα, αν είχαμε αποτύχει στη χρήση των μέτρων, δεν θα ήμασταν σε θέση να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα», επεσήμανε ο Matolcsy.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τα επόμενα χρόνια, ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα». Το χαμηλό επίπεδο του ελλείμματος θα κάνει δυνατή για τη χώρα τη μείωση του δημόσιου χρέους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο Matolcsy αναγνώρισε πως το επίπεδο των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα είναι «χαμηλό, απαράδεκτο» και «αποτελεί αδυναμία».

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια
Bitcoin-Ether: Χάνουν αξία τα cryptos με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή… Ρευστοποιήθηκε $1 δις σε 24 ώρες
Goldman Sachs: Μειώνει στο 30% τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ μετά το νέο εμπορικό deal με την Κίνα
Ε.Ε.: Προειδοποιεί με αποκλεισμό δύο κινεζικές τράπεζες για εμπόριο με τη Ρωσία
Τζέιμι Ντάιμον: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από επιβράδυνση τους επόμενους μήνες
ΗΠΑ: Πρώτες σε αριθμό εκατομμυριούχων-Ποιες χώρες ακολουθούν
Επιμένει ο Τραμπ: Θα ορίσω μονομερείς δασμούς σε δύο εβδομάδες-Ετοιμάζει επιστολές προς δεκάδες οικονομίες