Powered by

Ασμούσεν: Δεν συμφωνήθηκε επιμήκυνση για την Ελλάδα

Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει να δώσουν στην Αθήνα διετή επιμήκυνση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε την Τετάρτη κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται επιπλέον χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων για την ύπαρξη σχεδίου συμφωνίας με τους πιστωτές της Ελλάδας ώστε να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση μια περίοδος χάριτος δύο επιπλέον ετών για να βάλει τα δημόσια οικονομικά της σε τάξη, το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν είπε δεν ότι έχει υπογραφεί ακόμη μια τέτοια συμφωνία.

 

 

"Το έχω διαβάσει αυτό", αλλά "δεν υπάρχει ακόμη καμία οριστική συμφωνία μεταξύ της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης", είπε ο κ. Άσμουσεν στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.
«Υπάρχει πρόοδος στην Αθήνα. Όμως δεν είμαστε ακόμη εκεί», είπε.

"Λογικά, μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια θέση όπου τα τρέχοντα έσοδα της δεν καλύπτουν τις τρέχουσες δαπάνες της", ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι αν οι στόχοι για το έλλειμμα προσαρμοστούν κατά δύο χρόνια, "οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δώσουν επιπλέον χρήματα".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής γερμανικής εφημερίδας "Sueddeutsche Zeitung", θα επιτραπεί στην Αθήνα να μειώσει το έλλειμμά της σε 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2016, αντί το 2014.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα πρέπει επίσης να χαλαρώσουν και οι προθεσμίες που έχει δοθεί στην Ελλάδα για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στον τομέα της ενέργειας, καθώς για ιδιωτικοποιήσεις.

Δειτε Επισης

Πόσα χρήματα ξοδεύουν οι Έλληνες καταναλωτές για ταξίδια ευεξίας και άθλησης
Κυρίαρχος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός-Αποδυναμώνεται σταδιακά η εικόνα του
Έτοιμη να καταθέσει το έκτο αίτημα εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα-Το ποσό που διεκδικεί
Eurostat: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μία εβδομάδα διακοπών
Διπλή πίεση για το ελληνικό λιανεμπόριο-Ψάχνει rebound στις εκπτώσεις
Οι ισχυροί ξένοι επενδυτές στο ΧΑ-Από τον Μαρκ Μόμπιους στους Πρεμ Γουάτσα, Τζον Πόλσον και την Unicredit
Μειώθηκαν κατά 4,2% οι τιμές εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Μάιο
FT: Από τον γκρεμό στην ανάκαμψη… Τα μνημόνια, το δραματικό 2015 και η επιστροφή της Ελλάδας σε πλεονάσματα
Ανέβασε ταχύτητα στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας