Powered by

Ασμούσεν: Δεν συμφωνήθηκε επιμήκυνση για την Ελλάδα

Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει να δώσουν στην Αθήνα διετή επιμήκυνση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε την Τετάρτη κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται επιπλέον χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων για την ύπαρξη σχεδίου συμφωνίας με τους πιστωτές της Ελλάδας ώστε να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση μια περίοδος χάριτος δύο επιπλέον ετών για να βάλει τα δημόσια οικονομικά της σε τάξη, το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν είπε δεν ότι έχει υπογραφεί ακόμη μια τέτοια συμφωνία.

 

 

"Το έχω διαβάσει αυτό", αλλά "δεν υπάρχει ακόμη καμία οριστική συμφωνία μεταξύ της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης", είπε ο κ. Άσμουσεν στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.
«Υπάρχει πρόοδος στην Αθήνα. Όμως δεν είμαστε ακόμη εκεί», είπε.

"Λογικά, μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια θέση όπου τα τρέχοντα έσοδα της δεν καλύπτουν τις τρέχουσες δαπάνες της", ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι αν οι στόχοι για το έλλειμμα προσαρμοστούν κατά δύο χρόνια, "οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δώσουν επιπλέον χρήματα".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής γερμανικής εφημερίδας "Sueddeutsche Zeitung", θα επιτραπεί στην Αθήνα να μειώσει το έλλειμμά της σε 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2016, αντί το 2014.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα πρέπει επίσης να χαλαρώσουν και οι προθεσμίες που έχει δοθεί στην Ελλάδα για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στον τομέα της ενέργειας, καθώς για ιδιωτικοποιήσεις.

Δειτε Επισης

Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών
Συμφωνία πέντε αστέρων Invel-Prodea-Accor με…άρωμα Ιταλίας
Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός στην Ελλάδα-Από πότε ισχύει η αύξηση