Αύξηση στις ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες

Οι ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν τον Αύγουστο μόνο λόγω της ζήτησης από το εξωτερικό, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Istat.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% σε σχέση με τον Ιούλιο, κυρίως εξαιτίας της μηνιαίας αύξησης 2,5% των διεθνών παραγγελιών, ενώ οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 0,6%, ανακοίνωσε η Istat. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησαν 0,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 σε μη προσαρμοσμένους όρους, σηματοδοτώντας τη 12η συνεχόμενη πτώση σε ετήσια βάση, δήλωσε η Istat.

Η πτώση αντανακλά μια ασυνήθιστη ισχυρή αύξηση των παραγγελιών τον Αύγουστο του περασμένου έτους, δήλωσε στέλεχος της Istat. Πολλές ιταλικές εταιρείες ίσως είχαν εξετάσει να κλείσουν τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια του Αυγούστου του 2012, δεδομένης της πτώσης που επηρεάζει την ιταλική οικονομία, τόνισε άλλος αξιωματούχος της Istat, δεδομένου ότι η οικονομία συρρικνώνεται από το γ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι παραγγελίες για οχήματα μεταφορών υποχώρησαν 48% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, ενώ οι παραγγελίες για μηχανολογικό εξοπλισμό σημείωσαν άνοδο 5,3% και αυτές για προϊόντα υφαντουργίας  αυξήθηκαν 4,3%, σύμφωνα με την Istat. Η στατιστική υπηρεσία τόνισε ακόμη ότι οι ιταλικές βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,9% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Οι εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν 3,4% ενώ οι ξένες πωλήσεις αυξήθηκαν 2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την IStat.

Οι βιομηχανικές πωλήσεις υποχώρησαν 2,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, ανακοίνωσε η Istat.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη
Τουρκία: Από 70% σε μονοψήφιο νούμερο ο πληθωρισμός το 2026