Powered by

Κίνα: Χαμηλές πτήσεις στις άμεσες ξένες επενδύσεις

Μείωση 6,8% σε ετήσια βάση παρουσίασαν οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Κίνα, υποχωρώντας στα 8,43 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των επίμονων αδυναμιών στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κινεζική Κυβέρνηση.

Στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έφτασαν τα 83,4 δισ. δολάρια, που αντιστοιχεί σε πτώση 3,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Η νέα μείωση συνεχίζει την πτωτική τάση από τον περασμένο Νοέμβριο, με την εξαίρεση του Μαΐου, οπόταν οι ξένες άμεσες επενδύσεις αυξήθηκαν οριακά κατά 0,05%.

Το Πεκίνο αποδίδει τη μείωση στις ξένες άμεσες επενδύσεις στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, την παρατεταμένη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, καθώς και την αδύναμη ζήτηση στην εγχώρια αγορά.

Εξάλλου, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Πέμπτη δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παρουσιάζει επιβράδυνση για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, αφού η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε σε ρυθμό 7,4% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη για την κινεζική οικονομία από το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Δειτε Επισης

Σαφές μήνυμα από τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου-Οι δασμοί θα επιβληθούν αν ο Πρόεδρος δεν λάβει συμφωνία
Παρατείνει την αναστολή των αντίμετρών της για τις ΗΠΑ μέχρι αρχές Αυγούστου η Ε.Ε.-Δεν καταφεύγει στο ACI
Δασμοί: Η «αναισθησία» των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά Ε.Ε. και τρίτων χωρών
Στηρίζει Ούρσουλα για τους δασμούς των ΗΠΑ ο Αντόνιο Κόστα-«Επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας»
Η αντίδραση της Ε.Ε. στους δασμούς 30% από ΗΠΑ... Έτοιμη για συμφωνία, αλλά και για αντίμετρα αν χρειαστεί
Σε υψηλή επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά η Βουλγαρία-Αναβάθμιση από Scope Ratings
Ανακοινώσεις από Τραμπ...Δασμοί 30% στα προϊόντα που εισάγονται από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ από 1η Αυγούστου
Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο