Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Σε συνάντηση με Γιάννη Παναγιώτου, Kition και συντεχνίες

Με παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, ο οποίος τονίζει την ανάγκη διαφύλαξης της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας, τερματίστηκαν τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, ενόψει συνάντησης που θα έχει με τις δύο πλευρές, ο κ. Παναγιώτου τόνισε ότι η ρευστότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος καθιστά απαραίτητη τη διαφύλαξη της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας, για την οποία είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Πρόσθεσε πως αναμένει ότι όλες οι πλευρές θα λειτουργήσουν με ωριμότητα και υπευθυνότητα, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον, για την ομαλότητα των εργασιακών σχέσεων και την προστασία της εργατικής ειρήνης.

Τερματίστηκαν τα μέτρα-Αύριο η συνάντηση
Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 17:00 τερματίστηκαν τα απεργιακά μέτρα στα οποία κατήλθαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού Λάρνακας, καταγγέλλοντας παραβίαση συμφωνίας για τα ωράρια εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση.

Αύριο Πέμπτη στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συντεχνιών στην παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας Kition Ocean Port με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών της ΣΕΚ, Χαράλαμπος Αυγουστή, «γύρω στις 5 σήμερα το απόγευμα ήρθησαν τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων. Αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συντεχνιών στην παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας Kition Ocean Port με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί με τους εκπροσώπους των συντεχνιών τους μετέβησαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων και είχαν συνάντηση με τον Υπουργό ,Αλέξη Βαφεάδη, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνδράμει στην επίλυση της εργατικής διαφοράς που προέκυψε στο λιμάνι Λάρνακας.

Kition: «Καταχρηστική και απροειδοποίητη η απεργία»
Εξάλλου, με αφορμή τη σημερινή «καταχρηστική», όπως τη χαρακτηρίζει, απεργία από μικρή μερίδα εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας, η Kition Ocean Port διευκρινίζει ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται αναίτια, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι κατόπιν διαβημάτων της Kition, το Υπουργείο Εργασίας συγκάλεσε συνάντηση μεταξύ των μερών για συζήτηση του θέματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί.

«Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων σε απεργία, ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την νομοθεσία, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Η όποια περιφρόνηση των νόμιμων διαδικασιών, προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στις εργασίες του λιμανιού και σημαντικές οικονομικές ζημιές», υπογραμμίζει καταληκτικά η Kition Ocean Port.

Δειτε Επισης

Στέλλα Μιχαηλίδου: Σοβαρή υποστελέχωση του Γραφείου-Στο έλεος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας