Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός κήρυξε την επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος διεξάγεται και φέτος με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η σχετική τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού την Τετάρτη,

8 Μαϊου 2024 στο πλαίσιο και των εκδηλώσεων τιμής στην Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο θεσμοθετημένος από το 1991 Παγκύπριος Έρανος θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαϊου και στόχο έχει την ενίσχυση των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

PRESS CONFERENCE RED CROSS 08.05 (66)

Κηρύσσοντας την έναρξη του Εράνου, ο υπουργός Υγείας συνεχάρη την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, τα στελέχη αλλά και τους εθελοντές για το έργο που επιτελούν, το οποίο χαρακτήρισε πολυσήμαντο και ενισχυτικό των αντίστοιχων σχεδιασμών της πολιτείας.

Ο κύριος Δαμιανός διαβεβαίωσε ότι η άριστη συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό θα συνεχιστεί με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων του, δίνοντας έμφαση στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών «Στέλλα Σουλιώτη».

Ο κύριος υπουργός ευχαρίστησε επίσης την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη σταθερή στήριξη της στον Ερυθρό Σταυρό αλλά και για την διαχρονική, συνολική στάση της απέναντι στην κυπριακή κοινωνία.

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι πολλές και στόχος μας είναι να βοηθούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας, πάντοτε με αγάπη και σεβασμό προς όλες και όλους» είπε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου, παραθέτοντας τόσο τα προγράμματα όσο και τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται τα έσοδα του εράνου.

PRESS CONFERENCE RED CROSS 08.05 (57)

Η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην εξαιρετικά ωφέλιμη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την πολιτεία, διαβεβαιώνοντας ότι «ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε ετοιμότητα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες υπηρεσίες, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστάσεων που εξελίσσονται στην περιοχή μας».

Ευχαρίστησε επίσης τον Κυπριακό λαό και τις χιλιάδες των εθελοντών για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία του Εράνου.

Η κυρία Παπαδοπούλου τόνισε ιδιαίτερα την μεγάλη προθυμία της ΟΠΑΠ Κύπρου που όπως είπε «αποδέχτηκε την πρότασή μας, αγκαλιάζοντας με θέρμη τους σκοπούς και το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού».

PRESS CONFERENCE RED CROSS 08.05 (16)

Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος, αφού συνεχάρη την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, τους συνεργάτες και τους εθελοντές για το έργο που παράγει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, είπε ότι «η συμπόρευσή μας αποτελεί μονόδρομο για την ΟΠΑΠ Κύπρου, αφού οι αρχές και οι αξίες που διέπουν τη δράση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού είναι και δικές μας προτεραιότητες. Κι αυτές οι προτεραιότητες υπαγορεύουν να πορευόμαστε μαζί προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας και των ανθρώπων με ένα εξαιρετικά δημιουργικό και παράλληλο τρόπο».

Ο κύριος Ντάβος διαβεβαίωσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού τονίζοντας ότι «το πιο δυνατό εχέγγυο της διαβεβαίωσης μας είναι η συνεπής διαχρονική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της παιδείας, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού, στη βάση πάντα του απόλυτου σεβασμού στους θεσμούς, τις διαδικασίες και ασφαλώς στην Κυπριακή κοινωνία».

PRESS CONFERENCE RED CROSS 08.05 (47)

Η επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού συνοδεύτηκε με εθελοντική αιμοδοσία αλλά και με τις υπέροχες δημιουργίες του καταξιωμένου μουσικού Κώστα Κακογιάννη σε στίχους Πάμπου Κουζάλη και την γλυκύτατη ερμηνεία των Γεωργίας Νεοκλέους και Άντρεας Μάρκου.

Η ποιοτική δημιουργία του Κώστα Κακογιάννη έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό ενισχύοντας παράλληλα και τα μηνύματα καρδιάς για την ευόδωση του Παγκύπριου Εράνου προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του τόπου.

PRESS CONFERENCE RED CROSS 08.05 (23)

Δειτε Επισης

Στέλλα Μιχαηλίδου: Σοβαρή υποστελέχωση του Γραφείου-Στο έλεος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας