Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους

Αύξηση του πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου της οποίας προεδρεύει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι ανάμεσα στα θέματα σήμερα είναι "πολύ σημαντικό να δούμε πού βρισκόμαστε αναφορικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας", προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε το σχετικό αίτημα πληρωμής για τη δεύτερη και την τρίτη δόση χορηγίας, ωστόσο, ο ίδιος θέλει να δει "πού βρίσκονται τα υπόλοιπα ορόσημα γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμιά καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι το δεύτερο που είναι σημαντικό και σε συνέχεια των ανακοινώσεων που ήδη έγιναν για τα μέτρα κατά της ακρίβειας στις 28 Μαρτίου, είναι η αύξηση του πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους από 190 σε 250 ευρώ το οποίο είναι "κάτι πολύ σημαντικό για σχεδόν 14 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους".

Κάλεσε επίσης τους Υπουργούς για συνεδρίαση του Υπουργικού την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα σε σχέση με τις δράσεις που ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου. Ζήτησε από τους Υπουργούς όπως είναι καλά προετοιμασμένοι, "για να δούμε πού βρίσκεται το στάδιο υλοποίησης", ποια υλοποιήθηκαν, σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται τα υπόλοιπα, "ώστε εκεί που χρειάζεται να τρέξουμε περισσότερο".

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι έγινε παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης "γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε τη λογοδοσία. Μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας για ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο πρέπει να προχωρήσουμε" και κάλεσε τους Υπουργούς να έρθουν στην απογευματινή συνεδρία καλά προετοιμασμένοι.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας