Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα

Σε μια περίοδο αναδιαμόρφωσης βρίσκεται η ιατρική βιομηχανία. Η τεχνολογία και οι αλλαγές στις ανάγκες των ασθενών αλλάζουν τους κανόνες παιχνιδιού και πλέον η εστίαση είναι περισσότερο στη διευκόλυνση και την προσβασιμότητα. Η διαδικτυακή συνεδρίαση με το γιατρό ή η δυνατότητα παραγγελίας φαρμάκων μέσω εφαρμογών είναι μόνο μερικά παραδείγματα μιας νέας τάσης που καταγράφεται στο ιατρικό πεδίο.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν στους ασθενείς να παρακολουθούν την υγεία τους με ακρίβεια και να λαμβάνουν εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα. Η μετάβαση προς τη ψηφιακή ιατρική διασφαλίζει, επομένως, ότι η υγεία είναι πάντα στο επίκεντρο, προσφέροντας τη δυνατότητα να διαχειρίζονται την καθημερινότητά τους με μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός γηράσκοντος πληθυσμού, οι πληθωριστικές πιέσεις και οι προκλήσεις στην οικονομία θα αναδειχθούν κατά το 7ο Cyprus HealthCare Conference που επανέρχεται για να αναλύσει την αγορά της Υγείας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, κάνοντας παράλληλα προβλέψεις για τα χρόνια που ακολουθούν.

Το Συνέδριο θα εξετάσει, ειδικότερα, τις διάφορες πτυχές που αφορούν τον τομέα της υγείας και θα αναλύσει διεθνώς υιοθετημένες βέλτιστες πρακτικές για εθνικά συστήματα υγείας, με εστίαση στα μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες και στα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την Κύπρο.

Επιπλέον, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε πάνελ για την ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ. Θέματα όπως τα πρωτόκολλα ποιότητας, η ενίσχυση της αριστείας, η ανάγκη για εποπτεία και έλεγχος για διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών, καθώς και η διατήρηση και ενίσχυση της ποιοτικής εξυπηρέτησης των ασθενών στα νοσηλευτήρια, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Σπουδαίοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν επίσης την επίδραση της τεχνολογίας και τις αλλαγές στις απαιτήσεις των ασθενών, ενώ έρευνα θα παρουσιάσει τις προσδοκίες των πολιτών για το ΓεΣΥ μία πενταετία από την πρώτη μέρα εφαρμογής του. Αφού σχολιαστούν τα ευρήματά της από εμπλεκόμενους φορείς, ο θεσμός θα δώσει χώρο ώστε να συζητηθεί και το επενδυτικό τοπίο στον ιατρικό τομέα της Κύπρου με εστίαση στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει.

Παρέμβαση στο Συνέδριο θα κάνει η Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής, στο University of Nicosia Medical School, Vered Aharonson, παραθέτοντας μια ομιλία με ζήτημα το πώς η τεχνολογία και οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των ασθενών μεταμορφώνουν τον ιατρικό τομέα

Who is who

Η Vered Aharonson είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στη Physics από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Technion του Ισραήλ και διδακτορικού διπλώματος στη Physics και Electrical Engineering από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν φυσιολογικά σήματα και επεξεργασία ομιλίας για ιατρική διάγνωση, βιομετρία και αναγνώριση συμπεριφοράς, ρομποτική αποκατάστασης και συναισθηματική πληροφορική.

Σε ποιους απευθύνεται το Συνέδριο

Το Συνέδριο ενδιαφέρει επαγγελματίες από όλο τον κύκλο υπηρεσιών υγείας καθώς και στα οργανωμένα σύνολα των δικαιούχων, ανάμεσά τους:

  • Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓΕΣΥ
  • Προσωπικό και Ειδικούς Ιατρούς
  • Γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ
  • Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικά Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εισαγωγείς και Διανομείς Φαρμάκων, Εταιρείες Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες, Επενδυτές και Δυνητικοί Επενδυτές στον τομέα της υγείας
  • Ασθενείς

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες

Signature Sponsor: Πολυκλινική Υγεία

Χορηγοί: Hellenic Bank, IMR/University of Nicosia™, KPMG, Logicom, PAPAELLINAS GROUP/ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας