Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour

Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus, με τη στήριξη των Υπεραγορών Αλφαμέγα και παρέα τον Super FM, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τις αρνητικές της επιπτώσεις σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικομονικό επίπεδο.

Από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τις αρχές Μαΐου στις υπεραγορές Αλφαμέγα Παγκύπρια θα βρίσκεται το έργο Waste Wistely Cyprus δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για πρακτικές που συμβάλουν στη μείωση σπατάλης φαγητού αλλά και τον ρόλο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σε αυτό. Παράλληλα, θα παραχωρούνται δωρεάν εδέσματα από leftovers διά χειρός του Executive Chef Στέλιου Λοΐζου των Υπεραγορών Αλφαμέγα. Παράλληλα, θα μοιράζονται συνταγές, δώρα και ενημερωτικά φυλλάδια που θα σας βοηθήσουν να συμβάλετε κι εσείς στη μείωση σπατάλης τροφίμων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

1. Παρασκευή, 26/04/2024, 12:00-14:00, Υπεραγορά Αλφαμέγα, Έγκωμη, Λευκωσία
Όπου θα πραγματοποιηθεί και Live cooking από τον Executive chef των υπεραγορών Αλφαμέγα, Στέλιο Λοΐζου.

2. Σάββατο, 27/04/2024, 12:00-14:00, Υπεραγορά Αλφαμέγα, Σκαρίνου, Λάρνακα

3. Σάββατο, 27/04/2024, 16:00-18:00, Υπεραγορά Αλφαμέγα, Λάρνακα (κεντρικό)

4. Παρασκευή, 10/05/2024, 12:00-14:00, Υπεραγορά Αλφαμέγα, Καψάλου, Λεμεσό

5. Σάββατο, 11/05/2024, 12:00-14:00, Υπεραγορά Αλφαμέγα, Αφροδίτη, Πάφος

Το έργο Waste Wisely Cyprus προωθεί τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για «έξυπνη» κατανάλωση τροφίμων με το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» μέσα από διάφορες δράσεις.

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί, άλλωστε, ένα μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται στις σύγχρονες κοινωνίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η ετήσια απώλεια ή σπατάλη τροφίμων στα κράτη μέλη υπολογίζεται σε σχεδόν 59 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με 131 κιλά αποβλήτων ανά άτομο ετησίως. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα που συνδέεται τόσο με τους περιορισμένους φυσικούς πόρους του πλανήτη όσο και με την οικονομία και την κοινωνία.

Κυριότερη πηγή σπατάλης τροφίμων είναι τα ίδια τα νοικοκυριά αφού αρκετή τροφή σπαταλιέται ως περίσσευμα από τα γεύματα ή ως αποτέλεσμα αγοράς περισσότερων φρούτων και λαχανικών από αυτά που καταναλώνει το νοικοκυριό.

Λίγα λόγια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτικές της ΕΕ. Συμβάλλει στη διατήρηση ισχυρών δεσμών μεταξύ γεωργίας και κοινωνίας αλλά και μεταξύ της Ευρώπης και των αγροτών της. Πρόκειται για μια κοινή πολιτική για όλες τις χώρες και τους πολίτες της ΕΕ που υποστηρίζει τους αγρότες και βελτιώνει τη γεωργική παραγωγή, διατηρεί τις αγροτικές περιοχές και τα τοπία, διατηρεί ζωντανή την αγροτική οικονομία και βοηθά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Ακολουθείστε τις σελίδες του έργου σε YouTube, Facebook και Instagram και μάθετε περισσότερα για το έργο και τις δράσεις του.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IMH.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας