Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν

Μεγάλο ενδιαφέρον για ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας e-kalathi, επιδείχθηκε από εταιρείες και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες πληροφορικής και ανάπτυξης λογισμικών.

Σύμφωνα με την Επισκόπη Ανοίγματος Προσφορών, για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi εξέφρασαν ενδιαφέρον και κατέθεσαν προσφορές συνολικά εννέα εταιρείες, εκ των οποίων οι δύο από την Ελλάδα.

Πρόκειται για τις:

  • CBS IT Systems Cyprus Ltd: €379.001
  • PricewaterhouseCoopers Ltd: €472.001
  • Cellock Ltd: €331.500
  • G.M. Powersoft Computer Solutions Ltd: €237.000
  • D.G. Techlink Ltd: €335.625
  • Quality and Reliability SA: €241.500
  • ΣΑΪΜΠΕΡΣ Α.Ε. Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Λύσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου: €222.101
  • Tryroso Ltd: €346.501
  • Cytacom Solutions Ltd: €354.260

Σημειώνεται ότι το εκτιμώμενο κόστος για ανάπτυξη της πλατφόρμας είχε καθοριστεί στις €485.200 συν ΦΠΑ κι όπως προκύπτει οι προσφορές που υποβλήθηκαν είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτό.

Ικανοποιημένη η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή

Μιλώντας στο InBusinessNews ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, ανέφερε πως «είμαστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των προσφορών, κάτι που καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για ανάπτυξη, εγκατάστασης και λειτουργίας της εφαρμογής».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο κ. Καραγιώργης εξήγησε πως μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και την υποβολή προσφορών, αυτές θα μελετηθούν διεξοδικά.

«Θα δούμε τώρα ποιοι προσφοροδότες πληρούν τα κριτήρια και ακολούθως μία προς μία τις προσφορές όσων πληρούν τα κριτήρια, ώστε μέχρι τα μέσα Μαΐου να γίνει η ανάθεση και να υπογραφούν τα συμβόλαια».

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να είναι έτοιμη η πλατφόρμα και να αποκτήσουν οι καταναλωτές ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια τους», κατέληξε.

Το e-kalathi

Υπενθυμίζεται ότι στην πλατφόρμα e-kalathi θα συμμετέχουν μόνο οι υπεραγορές με ετήσιο κύκλο εργασιών πέντε εκατομμυρίων ευρώ και πάνω, ενώ μέσω αυτής θα παρουσιάζονται οι τιμές για 350 προϊόντα με τον ίδιο κωδικό αγοράς.

Με δεδομένο, πάντως, ότι για την μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά πέραν της μίας επωνυμίας, ο συνολικός αριθμός των προϊόντων μπορεί να φθάσει τα 1.500 ή και τις 2.000.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι με βάση τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή, οι συμμετέχοντες στην πλατφόρμα θα είναι υποχρεωμένοι καθημερινά μέχρι τις εννέα το πρωί να αποστέλλουν τα δεδομένα με τις τιμές των προϊόντων τους στην Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή για να ενημερώνεται σχετικά και η πλατφόρμα.

Σημειώνεται τέλος ότι η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη, τόσο μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα όσο και μέσω ιστοσελίδας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Δειτε Επισης

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης