Επιχειρηματικός διαγωνισμός του Institute of Chartered Accountants in England and Wales στο Παν. Κύπρου

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Επιχειρηματικός Διαγωνισμός (Business Challenge) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ΙCAEW*), σε συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τον Επιχειρηματικό Διαγωνισμό στήριξαν δεκαπέντε (15) ελεγκτικοί οίκοι της χώρας μας, στελέχη των οποίων υποστήριξαν τον θεσμό με την εμπειρογνωμοσύνη τους, ως μέλη της κριτικής επιτροπής και ως μέντορες, καθώς και με την παροχή βραβείων για τους νικητές/τριες του Διαγωνισμού.

Πέραν των 100 φοιτητών/τριών από όλα τα ακαδημαϊκά τμήματα του Πανεπιστημίου είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε ομάδες αναλαμβάνοντας το ρόλο του Chartered Accountant και να αναπτύξουν στρατηγικές συμβουλές για την αντιμετώπιση μιας πραγματικής επιχειρηματικής πρόκλησης μιας εικονικής start-up εταιρείας τεχνολογίας, εστιάζοντας σε ζητήματα χρηματοδότησης και διαχείρισης ρίσκου.

Οι φοιτητές/τριες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους εισηγήσεις ενώπιον των μελών της κριτικής επιτροπής, τα οποία ενήργησαν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της start-up εταιρείας.

Oι φοιτητές/τριες αξιολογήθηκαν τόσο για τις επιχειρηματικές τους εισηγήσεις, όσο και για τις επαγγελματικές δεξιότητες που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, όπως η ομαδικότητα, η επικοινωνία και παρουσίαση, η διαχείριση χρόνου, η αναλυτική σκέψη και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για τον σύγχρονο κόσμο της εργασίας.

Με την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, ακολούθησε ελαφρύ γεύμα δικτύωσης και έκθεση σταδιοδρομίας κατά την οποία οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών και να συζητήσουν τις ευκαιρίες απασχόλησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσα από τον επαγγελματικό τίτλο ACA.

  • Σχετικά με το ICAEW

Oι Chartered Accountants είναι ταλαντούχοι, ηθικοί και αφοσιωμένοι επαγγελματίες. Το ICAEW αντιπροσωπεύει περισσότερα από 202.000 μέλη και φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1880, και έχει μακρά ιστορία στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και συνεχίζει να συνεργάζεται με κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και επιχειρηματικούς ηγέτες παγκοσμίως.

Το ICAEW είναι ο πρώτος κύριος επαγγελματικός φορέας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και υποστηρίζοντας τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 13 του ΟΗΕ. Πιστεύει ότι οι Chartered Accountants μπορούν να αποτελέσουν δύναμη θετικής αλλαγής. Μοιράζοντας τη διορατικότητα και την τεχνογνωσία μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία βιώσιμων οικονομιών και ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Δειτε Επισης

Στέλλα Μιχαηλίδου: Σοβαρή υποστελέχωση του Γραφείου-Στο έλεος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας