Δεκατρία χρόνια μετά, η λάμψη του Άντη Χατζηκωστή ακόμη πιο έντονη  

InBusinessNews  11/01/2023 09:09
Δεκατρία χρόνια μετά, η λάμψη του Άντη Χατζηκωστή ακόμη πιο έντονη  

Δεκατρία χρόνια μετά, η λάμψη του Άντη Χατζηκωστή ακόμη πιο έντονη  

InBusinessNews  11/01/2023 09:09

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα», Άντη Χατζηκωστή.

Ενός ανθρώπου που μέσα από την πρωτοπόρα και καινοτόμα επιχειρηματική του δραστηριοποίηση άλλαξε τον ρου της ιστορίας των ΜΜΕ στην Κύπρο, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ο Άντης Χατζηκωστής, όσα χρόνια και να περάσουν από τον πρόωρο και άδικο θάνατό του, θα παραμένει ζωντανός στις καρδιές όλων όσοι των γνώρισαν, όλων όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του, η εμβληματική του μορφή θα εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Η λάμψη του Άντη Χατζηκωστή, 13 ολόκληρα χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει θολώσει, αντιθέτως, γίνεται ακόμη πιο έντονη. Ο Άντης Χατζηκωστής, μια αυθεντική και ακτινοβόλα προσωπικότητα, θα συνεχίσει για πάντα, ακόμη και χωρίς τη φυσική παρουσία του, να δείχνει και να διανοίγει νέους δρόμους…

Πιο κάτω, ο επιχειρηματίας και τέως Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, θυμάται και γράφει για τον Άντη Χατζηκωστή (1968-2010, επιχειρηματίας ΜΜΕ): 

«Αυθεντικός και ακτινοβόλος»

  • Ένας άνθρωπος ενθουσιώδης, αλτρουιστής, ανιδιοτελής, αξιοθαύμαστος. Ένας άνθρωπος πραγματικός και αυθεντικός

«Άντης Χατζηκωστής, ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος θέσεις και αντιθέσεις. Μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος ενθουσιώδης, αλτρουιστής, ανιδιοτελής, αξιοθαύμαστος. Ένας άνθρωπος πραγματικός και αυθεντικός. Πάνω απ’ όλα όμως, ο Άντης ήταν ένας αληθινός φίλος.

Στον σύντομο κύκλο της ζωής του έκανε, βίωσε και προπαντός έδωσε περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι άλλοι σε μια ολάκερη ζωή. Σ’ ένα κύκλο ζωής γεμάτης από όνειρα και οραματισμούς για τα προσωπικά, αλλά και τα επαγγελματικά του βήματα. Σ’ ένα κύκλο ζωής που εμπνεύστηκε από την αγάπη και καθοδηγήθηκε από τη γνώση. Μιας ζωής απλά γεμάτης.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζεται να είσαι κοντά για να τους νιώθεις, που γεμίζουν ακόμα και την πιο μεγάλη απόσταση με την ακτινοβολία και το ξεχείλισμα της ύπαρξής τους. Ο Άντης ήταν ένας από αυτούς.

Ήταν ένας άνθρωπος αυθόρμητος και με μια αστείρευτη ενέργεια που τον διακατείχε σε όλες τις πτυχές της ζωής του και ειδικά στη δουλειά. Πάντα είχε στο μυαλό του νέες επιχειρηματικές δράσεις και όταν αποφάσιζε να προχωρήσει με ένα νέο πρότζεκτ, με την απίστευτη ενέργειά του συμπαρέσερνε όλους τους συναδέλφους του, όπως αποκαλούσε το προσωπικό του ΔΙΑ και της τηλεόρασης Sigma.

Πίστευε στους συνεργάτες του και επένδυε σ’ αυτούς, αφιερώνοντας στον κάθε ένα που το ζητούσε τον απαραίτητο χρόνο, αλλά περνούσε και πολλές ώρες εκτός δουλειάς μαζί τους.

Ήθελε να ξέρει και βεβαίως είχε άποψη για τα πάντα. Για τις δουλειές, την καριέρα, την προσωπική μας ζωή, για το πώς νιώθαμε. Συνήθως μετά από κάποια συζήτηση θα έβρισκες ένα σχετικό βιβλίο, δώρο από τον Άντη, με μία αφιέρωσή του στο γραφείο σου ή ένα e-mail στον υπολογιστή με κάποια περαιτέρω ανάλυση για το θέμα.

Ένας από τους τελευταίους στόχους που είχε βάλει για όλη τη διευθυντική και όχι μόνο ομάδα του συγκροτήματος ήταν η τετραήμερη εργασία. Τα πλάνα του Άντη δεν σταματούσαν ποτέ».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας