Ε. Κυρατζή: Η Ακαδημία ΑΛΦΑΜΕΓΑ επιβραβεύει και δίνει κίνητρα στο προσωπικό

Εξαιρετικά αποτελέσματα είχαν και για το 2022 οι απόφοιτοι της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ, μέσω της οποίας προσφέρεται αναγνώριση, επιβράβευση, αλλά και η ευκαιρία επαγγελματικής ανέλιξης στους εργαζομένους στην Εταιρεία.

 

Μιλώντας στο InBusinessNews η Ελίνα Κυρατζή, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ τονίζει ότι από το 2016 και μέχρι σήμερα αποφοίτησαν από την Ακαδημία 134 άτομα και μέχρι στιγμής το 41% των αποφοίτων έχουν αναλάβει αναβαθμισμένα καθήκοντα μέσω προαγωγών μετά την συμμετοχή τους.

Παράλληλα, η κ. Κυρατζή εξηγεί ότι, πέραν της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ, της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχεται στα μέλη της ομάδας και της διατήρησης όλων των υφιστάμενων ωφελημάτων, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ έχουν προχωρήσει σε παροχή αρκετών νέων ωφελημάτων προς το προσωπικό τους, ανάμεσά τους έκπτωση στις αγορές και πλήρη μισθοδοσία για περιπτώσεις αδειών μητρότητας και πατρότητας.


Διαβάστε εδώ: Αλφαμέγα: Αυξήσεις μισθών και εκπτώσεις πέραν των €2 εκατ.
 

Ποιος ο στόχος της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ και ποια τα αποτελέσματα/επιτεύγματα μέχρι στιγμής;

 

Η Ακαδημία ΑΛΦΑΜΕΓΑ δημιουργήθηκε με σκοπό να θεσμοθετηθεί στις Υπεραγορές μας ακόμη ένα κανάλι για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την ανάπτυξη των συναδέλφων που έχουν την προοπτική και την θέληση να αναλάβουν αναβαθμισμένες θέσεις εργασίας.

Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την Εταιρεία μας να επενδύει στην ομάδα της και να δίνονται θέσεις προαγωγής σε άτομα που ήδη γνωρίζουν την κουλτούρα μας, που αγαπούν τις Υπεραγορές μας και την εργασία τους σ’ αυτές, και που έχουν την επιθυμία και τις ικανότητες να ανελιχθούν στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Παράλληλα, η συμμετοχή στην Ακαδημία προσφέρει αναγνώριση και επιβράβευση στους συνάδελφους και τους δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν επαγγελματικά.

Το 2022 διεξάχθηκε η 5η Ακαδημία ΑΛΦΑΜΕΓΑ, οι απόφοιτοι της οποίας είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα όπως και κάθε χρονιά άλλωστε. Από το 2016 και μέχρι σήμερα αποφοίτησαν από την Ακαδημία 134 συνάδελφοι και μέχρι στιγμής το 41% των αποφοίτων έχουν αναλάβει αναβαθμισμένα καθήκοντα μέσω προαγωγών μετά την συμμετοχή τους.

 

Τα κριτήρια επιλογής

 

Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των υποψηφίων και πώς τους δίνεται η ευκαιρία για ανέλιξη;

Όλοι οι συμμετέχοντες επιλέγονται για την Ακαδημία βάσει συγκεκριμένων στοιχείων, τα οποία είναι οι θεμέλιοι λίθοι για την επιτυχία τους. Μερικά από τα κριτήρια επιλογής είναι data-driven όπως είναι η αξιολόγηση της απόδοσης και οι μετρήσιμοι δείκτες εξυπηρέτησης πελατών, ενώ άλλα κριτήρια εστιάζονται στην συμπεριφορά των συμμετεχόντων όπως είναι ο πελατοκεντρισμός και το πάθος για την εργασία. Η άμεση επίλυση προβλημάτων, η εμπορική αντίληψη και οι ικανότητες συνεργασίας είναι επίσης σημαντικά χαρακτηριστικά που αποζητούμε στους συμμετέχοντες.

Αφότου επιλεχθούν, οι συνάδελφοι αξιολογούνται σε Κέντρα Ανάπτυξης από τους σύμβουλους μας στην εταιρεία Deloitte. Τα Κέντρα Ανάπτυξης είναι δημιουργημένα ειδικά για να αντικατοπτρίζουν τον τομέα μας και μέσω αυτών αναδεικνύονται τα δυνατά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και οι τομείς προς ανάπτυξη. Διαφαίνεται επίσης η ετοιμότητα των συναδέλφων για να αναλάβουν θέση εργασίας με περισσότερες ευθύνες. Έπειτα οι απόφοιτοι λαμβάνουν την ανάλογη εκπαίδευση, ούτως ώστε να ενδυναμώσουν τις δεξιότητες τους και να μπορούν να προαχθούν μόλις υπάρξει η ανάλογη ευκαιρία.

 

 

Ποια η ανταπόκριση των εργαζομένων στο όλο εγχείρημα;

Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας περιγράφουν την εμπειρία ως μοναδική και πρωτόγνωρη σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού όπως αναφέρουν τους προσέφερε μέσω των ασκήσεων και του ατομικού τεστ προσωπικότητας επίγνωση για τα διαφορετικά προσωπικά και επαγγελματικά τους χαρακτηριστικά, πέραν της επαγγελματικής ανάπτυξης και ανέλιξης. Σημαντικός παράγοντας για την θετική εικόνα που σχηματίζουν είναι η επιλογή τους για συμμετοχή στην Ακαδημία, αφού τους αποδεικνύει έμπρακτα πως η Εταιρεία θέλει να επενδύσει σ’ αυτούς.

 

Τα κίνητρα προς τους εργαζομένους

 

Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού σε όλους τους τομείς, ανάμεσά τους και το λιανεμπόριο, ποια κίνητρα παραχωρούνται στους εργαζομένους προκειμένου να παραμείνουν στην εταιρεία και να προωθηθούν σε θέσεις κλειδιά;

Η δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού στον κλάδο του λιανικού εμπορίου αποτελεί πλέον καθημερινή πρόκληση και η ανάγκη για την διατήρηση των μελών της ομάδας του κάθε εργοδότη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Κατανοώντας την ανάγκη για αλλαγή μέσω αυτής της δυσκολίας, αρκετοί εργοδότες έχουν δημιουργήσει και έχουν εφαρμόσει νέες πρακτικές διατήρησης του προσωπικού τους.

Πέραν της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ, της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχεται στα μέλη της ομάδας μας και της διατήρησης όλων των υφιστάμενων ωφελημάτων (όπως είναι για παράδειγμα η συμμετοχή σε ιδιωτικό Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης πέραν του Γε.Σ.Υ.), οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ έχουν προχωρήσει σε παροχή νέων ωφελημάτων προς το προσωπικό τους. Από τον Δεκέμβριο 2022 όλα τα μέλη της ομάδας μας επωφελούνται με 10% έκπτωση στις αγορές τους από τα καταστήματα μας. Στην προσπάθεια τους για συνεχή στήριξη των γονέων, οι Υπεραγορές μας καταβάλλουν την πλήρη μισθοδοσία για τους συνάδελφους που απουσιάζουν με άδεια μητρότητας ή πατρότητας. Οι γονείς λαμβάνουν επίσης ως δώρο το ‘newborn box’ με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το νέο μέλος της οικογένειας τους. Ένας από τους θεσμούς που έχει εκτιμηθεί από τους συναδέλφους είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων σε Ιατρό και σε τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης από εγκεκριμένους ψυχολόγους. Ιδιαίτερα σημαντική για εμάς είναι η συνεργασία μας με το Cyprus Institute of Marketing (CIM), μέσα από την οποία προσφέρονται υποτροφίες σε προγράμματα σπουδών σε εργαζόμενους των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ αλλά και στα εξαρτώμενα παιδιά τους.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο