Νιόβη Παρισινού: Τι με δίδαξε η πολιτική

Μια γυναίκα μπορεί να προσφέρει τον καλύτερο της εαυτό και να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή που θα της ανατεθεί, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Νιόβη Παρισινού.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Παρισινού, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στον πιο δύσκολο ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει, καθώς και στον ρόλο της γυναίκας σήμερα.

Όσον αφορά την πολιτική, η κ. Παρισινού τονίζει, ότι από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να εμπλακεί σ' αυτήν, πρέπει να μάθει να ακούει και να σέβεται όλες τις διαφορετικές απόψεις και συνεπώς, απέκτησε και η ίδια αυτήν την ικανότητα.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας;

Επιμονή, στοχοπροσήλωση και μεθοδική δουλειά είναι τα συστατικά της αποτελεσματικότητας και της διαχρονικότητας στην επαγγελματική εξέλιξη. Για να κτιστεί μια καριέρα χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμός, αλλά και διαρκής αυτοβελτίωση και επιμόρφωση ώστε ο επαγγελματίας να προσαρμόζεται στις αλλαγές, να παραμένει επίκαιρος και ανταγωνιστικός. Και φυσικά, ενσυναίσθηση πως τα περιθώρια αυτοβελτίωσης είναι ανεξάντλητα στο  επαγγελματικό αλλά και στο προσωπικό επίπεδο.

Ποιος ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;

Επαγγελματικά, η μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκα να διαχειριστώ ήταν ο διορισμός μου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Αποτελεί μια θέση υψηλών απαιτήσεων, ωστόσο λαμβάνω ως αντάλλαγμα μεγάλη ηθική ανταμοιβή και ικανοποίηση, η οποία πηγάζει από την ευκαιρία που μου δίδεται να ασχοληθώ με τα κοινά και να προσφέρω στον τόπο μου.

Σας επηρεάζει και πόσο η αρνητική κριτική;

Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να εμπλακεί στην πολιτική θα πρέπει να μάθει να ακούει και να σέβεται όλες τις διαφορετικές απόψεις. Απέκτησα πλέον την ικανότητα να διακρίνω τι είναι αυτό που πρέπει να διαλέξω από την κριτική. Η καλόπιστη κριτική εννοείται ότι είναι πάντα καλοδεχούμενη και δυνητικά επωφελής.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και τον ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματία, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν μια δεκαετία;

Η γυναίκα του σήμερα ενσωματώνει πολύπλοκους ρόλους και δεξιότητες χωρίς ωστόσο να απεμπολεί τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες. Η παγκοσμιοποιημένη εποχή που ζούμε, μας επιβάλει με αξιοσημείωτη ταχύτητα εξελίξεις και μεταβολές και για το λόγο αυτό οι απαιτήσεις, οι αξίες, οι συνήθειες και τα δεδομένα είναι σαφώς διαφοροποιημένα. Ο σωστός προγραμματισμός με αφετηρία την οικογενειακή ομοψυχία και υποστήριξη, μπορεί να ανοίξει σε μία γυναίκα δρόμους επιτυχίας και διακρίσεων, χωρίς να διαταράσσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην επαγγελματική και την οικογενειακή γαλήνη. 

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Εξελίσσομαι διαρκώς, βάζω νέους στόχους, τους επιτυγχάνω ή κεφαλαιοποιώ τυχόν εμπόδια και συνεχίζω να αναπτύσσω τον εαυτό μου και τις επιθυμίες μου τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια άλλη γυναίκα η οποία τώρα κτίζει την καριέρα της;

Να πιστεύει στον εαυτό της και να στηρίζεται  στις δυνάμεις της. Να έχει επιμονή και υπομονή. Με αποφασιστικότητα, επιμονή και ορθολογική εργασία, οι στόχοι κάθε γυναίκας, κάθε ανθρώπου τελικά, μπορούν να επιτευχθούν.

Πού οφείλεται το γεγονός ότι ο τομέας της πολιτικής υστερεί σε γυναίκες και σε θέσεις όπως η δική σας ή στα έδρανα της Βουλής;

Τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη έχει εμπιστευτεί γυναίκες σε θέσεις – κλειδιά, εξάλλου αυτό φαίνεται από την αξιοσημείωτη παρουσία γυναικών στο Υπουργικό Συμβούλιο ή σε άλλες σημαντικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πως;

Δεν ξέρω αν είναι εύκολο σε μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι μια γυναίκα μπορεί να προσφέρει τον καλύτερο της εαυτό και να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή που θα της ανατεθεί.

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Δεν είναι αυτή η οπτική μου για το μέλλον. Ελπίζω σε καλή υγεία, προσωπική ηρεμία και επαγγελματική καταξίωση και με τη βοήθεια του Θεού όλα μπορούν να γίνουν.

Who is who

  • Κατέχει πτυχία MSc Honors in Human Resources Management and Labor Relations, MA Honors in Public Relations and Advertising από το New York Institute of Technology και B.Sc. in Marketing από το Rutgers The State University of New Jersey, USA.
  • Η πρώτη της δουλειά ήταν ως Λειτουργός στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της CYTA.
  • Από τις 2 Ιουλίου 2021 κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου.
  • Έχει ως σλόγκαν της το: «Με πρόσημο την κοινωνική ισορροπία, ας μεριμνήσουμε για ένα καλύτερο σήμερα!».

 

Μέρος, της παρούσας συνέντευξης, δημοσιεύτηκε στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής