Ο πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός που πουλά ο Teddy Sagi

InBusinessNews  06/06/2022 12:33
Ο πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός που πουλά ο Teddy Sagi

Ο πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός που πουλά ο Teddy Sagi

InBusinessNews  06/06/2022 12:33

Το ποσό των 1.5 δισ. λιρών ευελπιστεί να προσελκύσει σε προσφορές από την πώληση του Camden Market ο ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Teddy Sagi, καθώς έχει βάλει πωλητήριο για τα περίπτερα, τα μπαρ, τους χώρους εκδηλώσεων και τις κατοικίες, που αποτελούν τον ιστορικό χώρο εκδηλώσεων στο Λονδίνο.

Ο Sagi έχει διορίσει ως οικονομικό σύμβολο την Rothschild & Co, ξεκινώντας ουσιαστικά μια διαδικασία πωλήσεων του χώρου, και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πλειοδότες, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Ο ισραηλινός επιχειρηματίας ελπίζει να συγκεντρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια λίρες για έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς του Λονδίνου, αν και δεν έχει υποβάλει μια συγκεκριμένη τιμή, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές.

Πρόκειται για ακίνητο 16 στρεμμάτων που περιλαμβάνει μια τριάδα αγορών-Stables Market, Camden Lock Market και Buck Street Market-,καθώς και νέες οικίες και γραφεία.

Ο Sagi, ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Playtech, αγόρασε για πρώτη φορά το Camden, το οποίο προσελκύει σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, το 2014.

Το Stables Market διαθέτει μια ποικιλία από πάγκους τροφίμων, μόδας και χειροτεχνίας και εστιάτορα Richard Caring. Ο Teddy Sagi το είχε αγοράσει για 400 εκατ. λίρες.

Στη συνέχεια αγόρασε την Camden Lock Market, η οποία ειδικεύεται στις τέχνες, τις χειροτεχνίες και τα χειροποίητα αντικείμενα, από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Brockton Capital, για 70-90 εκατ. λίρες.

Τα πιο πάνω, βρίσκονται στη διαχείριση μίας από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου του Sagi, την LabTech, η οποία είχε θέσει το ακίνητο προς πώληση και το καλοκαίρι του 2019. Αυτή η διαδικασία σχεδόν κατέληξε σε πώληση και η προσφορά ανέβηκε περίπου στο ένα δισεκατομμύριο λίρες, ωστόσο, εκτροχιάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο φάκελος πώλησης από το 2019, με τίτλο «Project Lock», περιγράφει την περιοχή ως «ο μόνος μεγάλος ιδιωτικός προορισμός στο Λονδίνο που είναι πιθανό να γίνει διαθέσιμος για αγορά στο άμεσο μέλλον» και προβλέπει ότι το κτήμα θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα από 72 εκατ. λίρες ανά έτος σε ενοικίαση στο νέο ιδιοκτήτη.

Υπό την ιδιοκτησία του Sagi, ο συνδυασμός των ενοικιαστών στο Camden έχει αλλάξει, με πολλούς μικρούς, ανεξάρτητους εμπόρους να αντικαθιστούνται σταδιακά από μεγαλύτερες μάρκες και επιχειρήσεις αναψυχής.

Το νέο κλειστό κέντρο αναψυχής που ονομάζεται Babylon Park, και εκτείνεται σε τρεις υπόγειους ορόφους με τρενάκι και σκάλες, είναι η τελευταία προσθήκη στο κτήμα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας