Η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου στα ηνία της ΚΟΓΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Μαΐου, η 9η Γενική Εκλογική Συνέλευση της  Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ).  Κατά την εκλογική συνέλευση εξελέγχθηκε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΟΓΕΕ ως ακολούθως:

  • Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου, Πρόεδρος
  • Μαρία Σουρουλά, Α’ Αντιπρόεδρος
  • Στέλλα Καμμίτση, Β’ Αντιπρόεδρος 
  • Άννα Κυπριανού, Γραμματέας 
  • Χριστίνα Φοραδάρη, Ταμίας
  • Ρόζαλη Γκοργκοριάν, Εκπρόσωπος της Επιτροπής των Young
  •  Άντρη Αργυρού, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών
  • Λία Ριρή, Προέδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων 
  • Ρίτα Κότσαπα, Πρόεδρος της Επιτροπής για Θέματα Γυναίκας
  • Μαριάννα Φεσσά, Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας  
  • Αίγλη Σιακούτα Αβρααμίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμματισμού 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η απερχούσα Πρόεδρος της BPW Cyprus κα Μαίρη Παπαδοπούλου έκανε απολογισμό της τριετίας που πέρασε, τονίζοντας πως ήξεραν από την αρχή ότι θα πρέπει να κάνουν επανάσταση για τα αυτονόητα. Για όλα εκείνα που κρατούν τη γυναίκα στο περιθώριο… «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια διαδρομή χωρίς όρια δράσης! Υπήρχε όμως πίστη, δύναμη, κουράγιο και θέληση!» Αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση των στόχων αυτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον θεσμό He for She Awards. Ένα βραβείο, θεσμός, που η BPW Cyprus, απονέμει σε άνδρες οι οποίοι ενισχύουν ενεργά τις προσπάθειες της για την υλοποίηση των στόχων, σκοπών και του οράματος της Ομοσπονδίας.  Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού τιμήθηκαν φέτος o Χριστόδουλος Αγκαστινιώτη Πρόεδρος ΚΕΒΕ, Αντώνης Αντωνίου Πρόεδρος ΟΕΒ, Κωνσταντίνος Καποδίστριας CEO Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ, Αντώνης Μούζουρος Διευθυντής Πωλήσεων ExxonMobil/Εsso Κύπρου και Χαράλαμπος Καπνός ιδιοκτήτης & Γενικός Διευθυντής Kapnos Airport Shuttle.

Στη συνέχεια  χαιρετίζοντας με τη σειρά του την εκδήλωση ο κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Προέδρος Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου τόνισε  ότι “ η στενή συνεργασία του ΚΕΒΕ με την ΚΟΓΕΕ που είναι συνδεδεμένη μαζί του είναι συνεχής και διαχρονική και είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελεί η ΚΟΓΕΕ. Πάγια πεποίθηση του ΚΕΒΕ είναι πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ως εκ τούτου σε συνεργασία με την ΚΟΓΕΕ στηρίζει και προωθεί συστηματικά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με διάφορους τρόπους, όπως εξάλλου πράττει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κ. Αντώνης Αντωνίου ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του «Η ΚΟΓΕΕ μέσω των διαχρονικών προσπαθειών και εκστρατειών της όπως η «Ίση Αμοιβή»,  έχει επιδείξει την τόλμη να διεκδικεί το δικαίωμα της γυναίκας για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις, αλλά που προωθεί τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, την εκπαίδευση, την αμοιβή και την προοπτική επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ανέλιξης».

Επίσης τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μετέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου.

Την 9η Γενική Εκλογική Συνέλευση της  Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ), παρακολούθησαν ο Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, η Υπουργός δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, βουλευτές και βουλεύτριες, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ,  εκπρόσωποι οργανώσεων και μέλη, φίλες και φίλοι της ΚΟΓΕΕ.

Η νέα πρόεδρος, Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου στην ομιλία της μίλησε και για τους στόχους του νέου συμβουλίου «Πρώτος μας στόχος θα είναι να μεγαλώσουμε τη βάση μας. Να φέρουμε κοντά πολλές περισσότερες γυναίκες ώστε να πολλαπλασιάσουμε τα μηνύματα και το έργο μας. Θέλουμε να φέρουμε κοντά μας πολλούς περισσότερους άντρες. Γιατί αυτό δεν είναι ένας πόλεμος γυναίκες εναντίον αντρών ή αντίστροφα. Είναι μια προσπάθεια γυναικών και ανδρών για μια ισορροπημένη και δίκαιη κοινωνία όπου όλοι θα απολαμβάνουμε ένα καλύτερο αύριο!  Είναι μια συμμαχία που μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!». Επίσης προσθέτοντας είπε για τους στόχους του νέου συμβουλίου: «Οι γυναίκες όλη της γης μπορούν. Οι γυναίκες της Κύπρου μπορούν. Η κάθε μια από εμάς μπορεί να διεκδικήσει τα θέλω της και  να εκφράσει  τα μπορώ της. Μαζί μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε το αποτέλεσμά μας, για την ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, για ισότητα ευκαιριών, για εξάλειψη στερεοτύπων και προκαταλήψεων, για όλα εκείνα που κρατούν τη γυναίκα στο περιθώριο».

 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την προκάτοχό της κα Μαίρη Παπαδοπούλου η οποία, όπως ανέφερε, με δύναμη και σθένος αγωνίστηκε άοκνα, και αποτελεσματικά για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τον ρόλο της γυναίκας στην πολιτική, την κοινωνία και τον επαγγελματικό στίβο, για την ανάπτυξη, καθιέρωση και αναγνώριση της BPW Cyprus.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής