Ο Μάριος Κουτσοκούμνης μιλά για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Ο Μάριος Κουτσοκούμνης, εκτελεστικός πρόεδρος, Μινέρβα Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια, θυμάται και γράφει για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη(1956-2018, επιχειρηματίας, τέως πρόεδρος ΚΟΠ):

Διέκρινε την ουσία

  • Υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, που βλέπουν μακριά. Τέτοιος ήταν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης

Το 2000 ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανέλαβε το δύσκολο έργο της διεύθυνσης της Μινέρβα Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια. Πήρε στα χέρια του τα ηνία μιας μεγάλης και αξιόπιστης οικογενειακής εταιρείας με βαθιές ρίζες και σημαντική ιστορία. Με την οξυδέρκεια, την έντονη προσωπικότητα και τη διορατικότητά του κατάφερε να αναπτύξει την εταιρεία με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στις μεγαλύτερες του τόπου.

Ο Κωστάκης ήταν ένας εξαιρετικός συνομιλητής και τέλειος διαπραγματευτής. Μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα άμεσα και αντιμετώπιζε τους συνεργάτες του ως ισάξιούς του, εμπνέοντας τους να οραματίζονται μεγαλεπήβολα σχέδια για τη Μινέρβα.

Κατανοούσε τα προβλήματα του διοικητικού προσωπικού της εταιρείας, τους εμψύχωνε και έδινε απλόχερα τη βοήθειά του σε όλους. Παραχωρούσε κίνητρα για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, συμβάλλοντας έτσι, ο καθένας στον τομέα του, στην ανάπτυξη της εταιρείας. Κατάφερε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που διοίκησε τη Μινέρβα να την ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά, να την εκσυγχρονίσει και να τη στεριώσει στην ασφαλιστική βιομηχανία, αφήνοντας πίσω του σπουδαία κληρονομιά για τους συνεχιστές του έργου του.

Υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν δρόμους και οδηγούν μπροστά. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να διακρίνουν το ουσιώδες ανάμεσα στα ανούσια. Υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, που βλέπουν μακριά. Τέτοιος ήταν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Θα θυμάμαι πάντα τα λόγια του: Αυτός που έχει την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά δεν μεγαλώνει ούτε γερνάει. 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο