Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλά για τον Άντη Χατζηκωστή

InBusinessNews  11/01/2022 06:35
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλά για τον Άντη Χατζηκωστή

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλά για τον Άντη Χατζηκωστή

InBusinessNews  11/01/2022 06:35

Έντεκα Ιανουαρίου 2010, βράδυ… Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» και του Συγκροτήματος «Δίας» Άντης Χατζηκωστής ολοκληρώνει άλλη μια μέρα εξαντλητική στο γραφείο και παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του στην Έγκωμη.

Έντεκα Ιανουαρίου 2010, ώρα 20:30… Ο Άντης Χατζηκωστής σταθμεύει το όχημά του έξω από το σπίτι του και ετοιμάζεται να συναντήσει την αγαπημένη του σύζυγο και τα δύο λατρεμένα τους παιδιά. Δεν θα προλάβει…

Έντεκα Ιανουαρίου 2010, βράδυ… Ο Άντης Χατζηκωστής πέφτει θύμα άνανδρης ενέδρας θανάτου, πυροβολείται σχεδόν εξ’ επαφής από τους αδίστακτους δολοφόνους του και πεθαίνει ακαριαία. Η είδηση που σαν κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμα διαδίδεται αστραπιαία σοκάρει το πανελλήνιο, τα πάντα παγώνουν… Ο Άντης είναι νεκρός.

«Μια λάμψη ο άνθρωπος, κι αν είδες, είδες…» Ο στίχος αυτός του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ήταν το μότο του. Και στο σύντομο πλην όμως γεμάτο πέρασμά του από τη ζωή, ο Άντης Χατζηκωστής όχι μόνο είδε και έλαμψε, αλλά φώτισε άπαντες όσοι τον γνώρισαν με την σπινθηροβόλα ακτινοβολία του.  

Έτσι όπως συνεχίζει να πράττει και σήμερα, δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του, έτσι όπως θα συνεχίσει να κάνει και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Σε χρόνια όπου μπορεί το κενό της φυσικής απουσίας του Άντη να μένει βασανιστικά αναπλήρωτο, όμως η λάμψη του εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει με την ίδια ένταση, όπως και τότε, να ρίχνει το φως της...   

Έντεκα Ιανουαρίου 2010-Έντεκα Ιανουαρίου 2022... Δώδεκα χρόνια μετά, ο επιχειρηματίας και τέως Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, θυμάται και γράφει για τον Άντη Χατζηκωστή (1968-2010, επιχειρηματίας ΜΜΕ):  

«Αυθεντικός και ακτινοβόλος»

  • Ένας άνθρωπος ενθουσιώδης, αλτρουιστής, ανιδιοτελής, αξιοθαύμαστος. Ένας άνθρωπος πραγματικός και αυθεντικός

«Άντης Χατζηκωστής, ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος θέσεις και αντιθέσεις. Μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος ενθουσιώδης, αλτρουιστής, ανιδιοτελής, αξιοθαύμαστος. Ένας άνθρωπος πραγματικός και αυθεντικός. Πάνω απ’ όλα όμως, ο Άντης ήταν ένας αληθινός φίλος.

Στον σύντομο κύκλο της ζωής του έκανε, βίωσε και προπαντός έδωσε περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι άλλοι σε μια ολάκερη ζωή. Σ’ ένα κύκλο ζωής γεμάτης από όνειρα και οραματισμούς για τα προσωπικά, αλλά και τα επαγγελματικά του βήματα. Σ’ ένα κύκλο ζωής που εμπνεύστηκε από την αγάπη και καθοδηγήθηκε από τη γνώση. Μιας ζωής απλά γεμάτης.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζεται να είσαι κοντά για να τους νιώθεις, που γεμίζουν ακόμα και την πιο μεγάλη απόσταση με την ακτινοβολία και το ξεχείλισμα της ύπαρξής τους. Ο Άντης ήταν ένας από αυτούς.

Ήταν ένας άνθρωπος αυθόρμητος και με μια αστείρευτη ενέργεια που τον διακατείχε σε όλες τις πτυχές της ζωής του και ειδικά στη δουλειά. Πάντα είχε στο μυαλό του νέες επιχειρηματικές δράσεις και όταν αποφάσιζε να προχωρήσει με ένα νέο πρότζεκτ, με την απίστευτη ενέργειά του συμπαρέσερνε όλους τους συναδέλφους του, όπως αποκαλούσε το προσωπικό του ΔΙΑ και της τηλεόρασης Sigma. Πίστευε στους συνεργάτες του και επένδυε σ’ αυτούς, αφιερώνοντας στον κάθε ένα που το ζητούσε τον απαραίτητο χρόνο, αλλά περνούσε και πολλές ώρες εκτός δουλειάς μαζί τους. 

Ήθελε να ξέρει και βεβαίως είχε άποψη για τα πάντα. Για τις δουλειές, την καριέρα, την προσωπική μας ζωή, για το πώς νιώθαμε. Συνήθως μετά από κάποια συζήτηση θα έβρισκες ένα σχετικό βιβλίο, δώρο από τον Άντη, με μία αφιέρωσή του στο γραφείο σου ή ένα e-mail στον υπολογιστή με κάποια περαιτέρω ανάλυση για το θέμα.

Ένας από τους τελευταίους στόχους που είχε βάλει για όλη τη διευθυντική και όχι μόνο ομάδα του συγκροτήματος ήταν η τετραήμερη εργασία. Τα πλάνα του Άντη δεν σταματούσαν ποτέ».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας