Παυλίνα Ιακωβίδου και Ιάκωβος Ιακωβίδης μιλούν για τον Άλκη Ιακωβίδη

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

H Παυλίνα Ιακωβίδου, marketing & PR manager  και  o Ιάκωβος Ιακωβίδης, general manager,   A.I. Motokinisi-επίσημοι αντιπρόσωποι  των αυτοκινήτων Porsche  στην Κύπρο-, θυμούνται και γράφουν για τον Άλκη Ιακωβίδη(1951-2020, επιχειρηματίας, επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κορέας στην Κύπρο): 

Μια ζωή στο τιμόνι

  • Οραματιστής με συνεχή ανάγκη για εξέλιξη και πρόοδο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο

Ο Άλκης Ιακωβίδης ίδρυσε το 1992 την A.I. Motokinisi, την επίσημη αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο. Από το 1997 διετέλεσε μάλιστα, επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κορέας στην Κύπρο.

Ήταν ένας άνθρωπος που ουσιαστικά αφιέρωσε όλη του τη ζωή στους τέσσερις τροχούς, ενώ αρκετές φορές βρέθηκε πίσω από το τιμόνι αγωνιστικών αυτοκινήτων σε αγώνες ράλι και σε πίστες ταχύτητας.

Εκτός από το πάθος του για τα αυτοκίνητα ήταν επίσης λάτρης των ταξιδιών, του καλού φαγητού και του ποδοσφαίρου με μεγάλη αγάπη την ομάδα της Μπαρτσελόνα. Τον ελεύθερο του χρόνο ήθελε να τον περνά στο σπίτι με την οικόγενειά του, με την οποία ήταν πάντοτε στενά δεμένος. Ο Άλκης Ιακωβίδης ήταν στη ζωή του οραματιστής με συνεχή ανάγκη για εξέλιξη και πρόοδο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν κοινωνικός και επικοινωνιακός και προσπαθούσε να παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις που τον καλούσαν, κοσμικές κι επιχειρηματικές, καθώς και σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου.

Πάντα σεβόταν, λάμβανε υπόψη και εκτιμούσε τον συνομιλητή του, το εργατικό προσωπικό, καθώς και όλους τους συνεργάτες της εταιρείας του. Θα θυμόμαστε πάντοτε την αισιοδοξία που τον διακατείχε ως επιχειρηματία αλλά και ως πατέρα. Συχνά μας έλεγε «μην ανησυχείτε και όλα θα πάνε καλά». Αυτό που μάθαμε μεγαλώνοντας μαζί του και θα το ακολουθούμε πάντοτε στη ζωή μας, είναι να μην σταματάμε ποτέ να βελτιωνόμαστε, να ονειρευόμαστε και να μαθαίνουμε.

Ο πατέρας μας παρέμεινε στο τιμόνι του ομίλου μέχρι την τελευταία του στιγμή, δουλεύοντας κάθε μέρα με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό, διατηρώντας το όνομα της Α.Ι.Motokinisi ψηλά. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και εμείς.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame