Η Κικούλα Κότσαπα μιλά για την Εύη Παπαδοπούλου

InBusinessNews  22/12/2021 09:30
Η Κικούλα Κότσαπα μιλά για την Εύη Παπαδοπούλου

Η Κικούλα Κότσαπα μιλά για την Εύη Παπαδοπούλου

InBusinessNews  22/12/2021 09:30

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Η Κικούλα Κότσαπα, chairperson, Kean Group of Companies, θυμάται για γράφει για την Εύη Παπαδοπούλου(1951-2019, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια):  

Μαχήτρια ζωής

  • Μια πρωτοπόρος γυναίκα στις επιχειρήσεις και ένθερμος υποστηρικτής σε ό,τι αφορούσε τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Η αδελφή μου ήταν μια πρωτοπόρος γυναίκα στις επιχειρήσεις και ένθερμος υποστηρικτής σε ό,τι αφορούσε τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο. Γεννήθηκε στη Λεμεσό, όπου τελείωσε το Αθηναΐδειο Γυμνάσιο Θηλέων. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε στο εξωτερικό πριν αρχίσει δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση, την Εταιρεία Αναψυκτικών ΚΕΑΝ στην Κύπρο.

Ίδρυσε και μεγάλωσε το τμήμα marketing της εταιρείας, όπου κατείχε τη θέση marketing director από το 2000. Λάμβανε μέρος, μαζί με τους συνεργάτες της, σε άπειρα ντόπια και διεθνή συνέδρια, από όπου έφερναν πάντα κι εφάρμοζαν νέες και καινοτόμες ιδέες με μεγάλη επιτυχία. Η Εύη ήταν πρόεδρος της εταιρείας Τάκης Χριστοδούλου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών ΚΕΑΝ.

Ήταν, επίσης, μέλος του Συμβουλίου Βιομηχανικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 1991-1995 και μέλος σε πολλές εταιρείες και οργανώσεις, όπως, ΟΕΒ και Curium Rotary Club, αλλά και στρατηγική συνεταίρος και honorary fellow στο Κυπριακό Ινστιτούτο Marketing (CΙIM). Ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή ως μέλος στον διεθνή Οργανισμό Young Presidents Organisation.

Μεταξύ των πολλών βραβείων και αναγνωρίσεων, το 2018 τιμηθήκαμε μαζί με το βραβείο Business Leaders Awards του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Δυστυχώς, η Εύη διαγνώστηκε με καρκίνο το 1985. Για να βοηθήσει τις γυναίκες με καρκίνο και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το πρόβλημα, έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Europa Donna Κύπρου, μετά πρόεδρος και τέλος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον καρκίνο του μαστού, υπηρετώντας συγχρόνως σε διάφορα συμβούλια στο Υπουργείο Υγείας.

Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια για τον καρκίνο του μαστού και υπήρξε ομιλήτρια για τον μεταστατικό καρκίνο. Μετά από μια μεγάλη και δύσκολη μάχη με την ασθένεια, που κράτησε τρεις δεκαετίες, η Εύη μας έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2019, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο κυπριακό επιχειρείν, αλλά και παρακαταθήκες ζωής.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας