Η Νατάσα Μιχαηλίδου μιλά για τον Αλέκο Μιχαηλίδη

InBusinessNews  20/12/2021 08:36
Η Νατάσα Μιχαηλίδου μιλά για τον Αλέκο Μιχαηλίδη

Η Νατάσα Μιχαηλίδου μιλά για τον Αλέκο Μιχαηλίδη

InBusinessNews  20/12/2021 08:36

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Η Νατάσα Μιχαηλίδου, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας, Thanos Hotels & Resorts, θυμάται και γράφει για τον Αλέκο Μιχαηλίδη (1933-2008, επιχειρηματίας):  

Αποπνέοντας σεβασμό και αγάπη

  • Οραματιστής και πρωτοπόρος, δημιούργησε την ταυτότητα του ομίλου Thanos Ηotels and Resorts, με βασικούς άξονες την καινοτομία, την αξιοπιστία και την υγιή επιχειρηματικότητα

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης άρχισε να γράφει το δικό του κεφάλαιο στην οικονομική ιστορία της Κύπρου το 1971, με τη δραστηριοποίησή του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Άνθρωπος εφευρετικός και συνάμα ανήσυχο πνεύμα, ξεκίνησε την οικογενειακή επιχείρηση από την Αμμόχωστο, αλλά μετά την τουρκική εισβολή του 1974, αναγκάστηκε να επαναδραστηριοποιηθεί στην Πάφο, οικοδομώντας με την πάροδο των χρόνων τρία υπερπολυτελή ξενοδοχεία, το Paphos Beach, το οποίο μετά την ανακαίνισή του μετονομάστηκε σε Almyra, το Annabelle και το Anassa.

Οραματιστής και πρωτοπόρος, δημιούργησε την ταυτότητα του ομίλου Thanos Ηotels and Resorts, με βασικούς άξονες την καινοτομία, την αξιοπιστία και την υγιή επιχειρηματικότητα, καθιστώντας τον όμιλο τουριστικό σημείο αναφοράς για όλη τη Μεσόγειο. Από την ίδρυσή της κάθε ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργεί ως αποκλειστική οντότητα, καθοδηγούμενη από την ποιότητα και την ξεχωριστή φιλοξενία. Η αφοσίωση, η γενναιοδωρία και η στενή σχέση του πατέρα μας με την κοινότητα της Πάφου ενέπνεαν ανέκαθεν σεβασμό και αγάπη όχι μόνο προς τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και την Κύπρο ευρύτερα, ανάμεσα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Γι’ αυτό και από τις δραστηριότητες του ομίλου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το κομμάτι της προσφοράς.

Σήμερα, ο όμιλος μας συνεχίζει να επενδύει στην κοινότητα της Πάφου, αγκαλιάζοντας τον πολιτισμό και τις τέχνες, όπως ήταν εξαρχής το όραμα του Αλέκου Μιχαηλίδη, όταν την επέλεξε ως νέα βάση της οικογενειακής επιχείρησης. Δεκατρία και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του μας συγκινεί πάντα που το προσωπικό του ομίλου μας, που είχε την ευκαιρία να τον ζήσει και να δουλέψει μαζί του, εξακολουθεί να τον θυμάται ως έναν άνθρωπο ευγενικό και δημιουργικό, έτοιμο να ακούσει και να εμπνευστεί από τους γύρω του.

Με πυξίδα το πλούσιο έργο του και τις θεμελιώδεις αξίες που μας δίδαξε, παραμένουμε πιστοί στο διαχρονικό όραμά του και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους και τον τόπο μας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας