Κύπριος ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών

Δελτίο Τύπου  26/10/2021 16:20
Κύπριος ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών

Κύπριος ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών

Δελτίο Τύπου  26/10/2021 16:20

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον πολιτικό μηχανικό και γενικό γραμματέα του ΕΤΕΚ, Πλάτωνα Στυλιανού, για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (European Council of Civil Engineers - ECCE) στη θέση του αντιπροέδρου για την τριετία 2021-2024 και του αμέσως επόμενου προέδρου του Οργανισμού για την τριετία 2024-2027.  

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία του ECCE εκλέγεται Κύπριος μηχανικός σε θέση αξιωματούχου και δη σε μια τόσο σημαντική θέση, αυτή του αντιπροέδρου και αμέσως επόμενου προέδρου του Οργανισμού (Vice President – President Elect) και συνεπώς αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για τη χώρα μας. Ταυτόχρονα, η εκλογή του κ. Στυλιανού στη θέση αυτή, αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στις δράσεις και το έργο του ECCE. Σημειώνεται ότι ο Πλάτωνας Στυλιανού είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ECCE από το 2018 και μεταξύ άλλων ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Στρατηγικό Πλάνο του ECCE 2021-2030, του Position Paper του ECCE για την Αποτίμηση και Αντισεισμική Ενίσχυση των Υφιστάμενων Κτηρίων σε συνδυασμό με την Ενεργειακή τους Αναβάθμιση.   

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 22-23 Οκτωβρίου 2021. Σημειώνεται ότι φέτος έληξε η θητεία του προέδρου του ECCE κ. Άρη Χατζιδάκη από την Ελλάδα, τον οποίο διαδέχτηκε o Andreas Brandner από την Αυστρία, για τη θητεία 2021-2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Οργανισμό αυτό, όπως και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμμετέχουν στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου ενεργά ο τέως πρόεδρος, ο νυν πρόεδρος και ο αμέσως επόμενος πρόεδρος, προκειμένου να υπάρχει ομαλή συνέχεια στη διοίκηση. 

Το ECCE είναι ένας πολύ σημαντικός οργανισμός για την κατασκευαστική βιομηχανία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το έργο και οι δράσεις του έχουν συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών οδηγιών και των κτηριοδομικών Ευρωκωδίκων. Στον Οργανισμό υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη –οργανισμοί πολιτικών μηχανικών– από 23 χώρες της Ευρώπης.


Βιογραφικό Πλάτωνα Στυλιανού: www.etek.org.cy/el/platonas-stylianou

Περισσότερες πληροφορίες για το ECCE: www.ecceengineers.eu

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας