Σ. Σωτηρίου: Chef της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου

InBusinessNews  10/10/2021 11:41
Σ. Σωτηρίου: Chef της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου

Σ. Σωτηρίου: Chef της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου

InBusinessNews  10/10/2021 11:41

Επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο να κρατάει την Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου σε εγρήγορση, αλλά και συνάμα δεμένη ως οικογένεια, ο Αρχηγός της Ομάδας Σταύρος Σωτηρίου επισημαίνει πως η συμμετοχή του στην Ομάδα και σε διαγωνισμούς συμβάλλει ώστε να είναι up to date σε ό,τι αφορά τις τάσεις της γαστρονομικής τέχνης.

Όνειρο του να δημιουργήσει τη δική μου επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γαστρονομικής κουλτούρας.

Ποια είναι τα καθήκοντά σου ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου; Πώς διαχειρίζεσαι τα καθήκοντα αυτά παράλληλα με τα επαγγελματικά σου καθήκοντα;
Τα καθήκοντά μου ως αρχηγός είναι τα εξής: Να μαζεύω τις ιδέες ή κάποιες σκέψεις των συναδέλφων μου και με τη βοήθεια και συνεργασία μου να τις υλοποιούμε στο μέγιστο. Επίσης ένα πολύ σημαντικό κατ’ εμένα καθήκον είναι με διάφορους τρόπους να κρατώ δεμένη την ομάδα σαν οικογένεια. Αυτό προσπαθώ να κάνω και στην καθημερινότητά μου ως επαγγελματίας.

Ποιες οι συμμετοχές σας σε διεθνείς οργανώσεις και διαγωνισμούς και πώς συνέβαλαν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας;
Έχω συμμετάσχει τώρα σε ένα διεθνή διαγωνισμό κάτω από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Νέων και σε κάποιους άλλους διαγωνισμούς μέσω της σχολής όπου φοιτούσα. Με βοήθησαν σίγουρα στις γνωριμίες με διάφορους Σεφ από το εξωτερικό, αλλά και στο να δω τρόπους, νοοτροπία, φιλοσοφία που δουλεύουν μέσα στις κουζίνες.

Τι θα ξεχωρίζατε κατά την μέχρι τώρα θητεία σας ως Αρχηγός;
Τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας στην ομάδα με τα υπόλοιπα παιδιά. Μας κάνει πρώτα απ' όλα ως ανθρώπους, αλλά και ως επαγγελματίες πιο δυνατούς. Ακόμα, τη συνεργασία με ανθρώπους όπως είναι οι χορηγοί μας και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να είναι δίπλα μας και να βοηθούν στη συνεχή εξέλιξη μας.

Πώς συμβάλλει η συμμετοχή σας στην Εθνική Ομάδα Μαγειρικής στην ανάπτυξη και επαγγελματική σας ανέλιξη;
Πιστεύω ότι η συμμετοχή μας στην ομάδα μας βοηθά στο να είμαστε συνεχώς αναβαθμισμένοι, ανάλογα με τις τάσεις της δεδομένης εποχής.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί επαγγελματικοί σας στόχοι;
Σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να έχω τη δική μου επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, η οποία θα ήθελα να συμβάλει στην ανάπτυξη της κουλτούρας και στον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού, έστω και με ένα μικρό λιθαράκι.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας