Σ. Σωτηρίου: Chef της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου

Επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο να κρατάει την Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου σε εγρήγορση, αλλά και συνάμα δεμένη ως οικογένεια, ο Αρχηγός της Ομάδας Σταύρος Σωτηρίου επισημαίνει πως η συμμετοχή του στην Ομάδα και σε διαγωνισμούς συμβάλλει ώστε να είναι up to date σε ό,τι αφορά τις τάσεις της γαστρονομικής τέχνης.

Όνειρο του να δημιουργήσει τη δική μου επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γαστρονομικής κουλτούρας.

Ποια είναι τα καθήκοντά σου ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου; Πώς διαχειρίζεσαι τα καθήκοντα αυτά παράλληλα με τα επαγγελματικά σου καθήκοντα;
Τα καθήκοντά μου ως αρχηγός είναι τα εξής: Να μαζεύω τις ιδέες ή κάποιες σκέψεις των συναδέλφων μου και με τη βοήθεια και συνεργασία μου να τις υλοποιούμε στο μέγιστο. Επίσης ένα πολύ σημαντικό κατ’ εμένα καθήκον είναι με διάφορους τρόπους να κρατώ δεμένη την ομάδα σαν οικογένεια. Αυτό προσπαθώ να κάνω και στην καθημερινότητά μου ως επαγγελματίας.

Ποιες οι συμμετοχές σας σε διεθνείς οργανώσεις και διαγωνισμούς και πώς συνέβαλαν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας;
Έχω συμμετάσχει τώρα σε ένα διεθνή διαγωνισμό κάτω από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Νέων και σε κάποιους άλλους διαγωνισμούς μέσω της σχολής όπου φοιτούσα. Με βοήθησαν σίγουρα στις γνωριμίες με διάφορους Σεφ από το εξωτερικό, αλλά και στο να δω τρόπους, νοοτροπία, φιλοσοφία που δουλεύουν μέσα στις κουζίνες.

Τι θα ξεχωρίζατε κατά την μέχρι τώρα θητεία σας ως Αρχηγός;
Τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας στην ομάδα με τα υπόλοιπα παιδιά. Μας κάνει πρώτα απ' όλα ως ανθρώπους, αλλά και ως επαγγελματίες πιο δυνατούς. Ακόμα, τη συνεργασία με ανθρώπους όπως είναι οι χορηγοί μας και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να είναι δίπλα μας και να βοηθούν στη συνεχή εξέλιξη μας.

Πώς συμβάλλει η συμμετοχή σας στην Εθνική Ομάδα Μαγειρικής στην ανάπτυξη και επαγγελματική σας ανέλιξη;
Πιστεύω ότι η συμμετοχή μας στην ομάδα μας βοηθά στο να είμαστε συνεχώς αναβαθμισμένοι, ανάλογα με τις τάσεις της δεδομένης εποχής.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί επαγγελματικοί σας στόχοι;
Σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να έχω τη δική μου επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, η οποία θα ήθελα να συμβάλει στην ανάπτυξη της κουλτούρας και στον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού, έστω και με ένα μικρό λιθαράκι.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους