Το who is who του νέου προέδρου του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Αντώνη Στυλιανού

Στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Δρ. Αντώνης Στυλιανού.

Διαβάστε εδώ: 

Αυτά είναι τα νέα Δ.Σ. των Ημικρατικών Οργανισμών

Ο Δρ. Αντώνης Στυλιανού σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Bristol, όπου και έλαβε το πτυχίο νομικής του με άριστα το 2003. Ακολούθησε διδακτορικές σπουδές στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου του Kent, όπου του απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος.

Ο Δρ. Στυλιανού ολοκλήρωσε την εξάσκησή του στην LNG Supply Chain το. Δίδαξε νομικά στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Κύπρο διορίστηκε Λέκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το 2007.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς του Διεθνούς Δικαίου , Δίκαιο της Θάλασσας, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δικαιώματα του Παιδιού, Δίκαιο Ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την τρομοκρατία και το δίκαιο των διεθνών οργανισμών.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών, περιφερειακών και τοπικών συνεδρίων στους τομείς όπου επικεντρώνει και έχει παρουσιάσει μια σειρά από άρθρα και ομιλίες. Ο Δρ. Στυλιανού έχει παρουσιάσει πλούσιες δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και έχει γράψει εκτενώς για θέματα που σχετίζονται με τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Ενέργεια, την Ασφάλεια, την Γεωπολιτική, το Δίκαιο κ.α. Είναι μέλος διαφόρων εθνικών και διεθνών ενώσεων και επιτροπών που αφορούν τον τομέα του. Εκπροσωπεί τον Οργανισμό σε πολυάριθμα συνέδρια, τόσο στο εξωτερικό όσο στην Κύπρο.

Είναι μέλος του Διευθύνουσας Ομάδας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την εκστρατεία «ένα στα πέντε» στην Κύπρο και σε διάφορες εθνικές επιτροπές, όπως του Συμβουλίου Γεωπολιτικής  της Δημοκρατίας της Κύπρου. Ο Δρ. Στυλιανού είναι ο εθνικός εισηγητής για την Κύπρο σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι ο διευθυντής της Μονάδας Νομικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής