Από τον Invest Cyprus στο ΡΙΚ ο Μιχάλης Μιχαήλ

InBusinessNews  23/07/2021 14:26
Από τον Invest Cyprus στο ΡΙΚ ο Μιχάλης Μιχαήλ

Από τον Invest Cyprus στο ΡΙΚ ο Μιχάλης Μιχαήλ

InBusinessNews  23/07/2021 14:26

Στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Μιχάλης Μιχαήλ, πρόεδρος του Invest Cyprus. 

Διαβάστε εδώ: 

Αυτά είναι τα νέα Δ.Σ. των Ημικρατικών Οργανισμών

Ασχολούμενος ενεργά με τη δημόσια ζωή του τόπου από την αρχή της καριέρας του, ο κ. Μιχαήλ διορίστηκε το 2018 από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Είναι μέλος του Κ.Ε.Β.Ε. και της Ο.Ε.Β., καθώς και εκλεγμένος Πρόεδρος του Κυπρο-Ουκρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου του ΚΕΒΕ από το 2012 μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Φ.Π.Α. του ΣΕΛΚ.

Είναι, επίσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων του G. C. School of Careers, μέλος της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας, αλλά και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Ο κ. Μιχαήλ διαθέτει μια πλούσια και γεμάτη επαγγελματική σταδιοδρομία:  

  • 2001-μέχρι σήμερα: Συνέταιρος στην KPMG
  • 1989–2000: Διεύθυνε το δικό του λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο στην Κύπρο, εργοδοτώντας συνολικά 13  άτομα προσωπικό
  • 1985-1989: Price Waterhouse, Chartered Accountants, Ελεγκτής (Audit Senior), ενώ έπειτα προάχθηκε σε Επιτηρητή Ελέγχου (Audit Supervisor) και μετά σε Διευθυντή Ελέγχου (Audit Manager)
  • 1984-1985: Freeda Milston Cedar Baker, Chartered Accountants, Ελεγκτής (Audit Senior)

Σπουδές και επαγγελματικοί τίτλοι

Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Απόφοιτος του London School of Accountancy

Επαγγελματικοί τίτλοι:

  • Fellow Chartered Certified Accountant F.C.C.A.
  • Εγκεκριμένος Λογιστής(Κύπρου), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και μέλος του αντίστοιχου Συνδέσμου Ηνωμένου Βασιλείου

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας