Rolls Royce: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Πάνος Κακούλης

Ο Πάνος Κακούλης είναι ο νέος οικονομικός διευθυντής της Rolls-Royce, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η επιλογή του κ. Κακούλη, πρώην επικεφαλής των ελεγκτικών δραστηριοτήτων της Deloitte, έγινε με στόχο να βοηθήσει στη μείωση του κόστους και στην απλοποίηση των δραστηριοτήτων, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας.

Η έλευση Κακούλη γίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Rolls Royce, καθώς η πανδημία έχει πλήξει τα οικονομικά της εταιρείας διότι πληρώνεται από τις αεροπορικές σύμφωνα με τις ώρες πτήσεις. Τον Ιανουάριο προειδοποίησε ότι η αρχή του έτους ήταν ακόμη πιο δύσκολη από ό,τι περίμενε.

Ο Πάνος Κακούλης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Μαΐου. Ο διευθύνων σύμβουλος Γουόρεν Ιστ, δήλωσε πως η εμπειρία του τον καθιστά μια καλή επιλογή.

«Ο Πάνος έδωσε μια σημαντική πνοή μετασχηματισμού στην Deloitte, καθοδηγώντας και απλοποιώντας τις δραστηριότητες και ανυπομονούμε να επωφεληθούμε από την εξειδίκευση και την εμπειρία του, καθώς συνεχίζουμε τη θεμελιώδη αναδιοργάνωσή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο νυν οικονομικός διευθυντής της Rolls, Στίβεν Ντάιντιθ, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι όταν προσεγγίστηκε από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ocado, θα αποχωρήσει από την Rolls-Royce στις 19 Μαρτίου. Στο μεταξύ, χρέη οικονομικού διευθυντή θα αναλάβει ο αναπληρωτής CFO, Μπεν Φίντλερ.

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Κακούλης ήταν εταίρος στη Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 20 χρόνια και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ελέγχου και διασφάλισης για όλο τον κόσμο στη λογιστική εταιρεία Big Four για τέσσερα χρόνια. Πάντως, πέραν του ελληνόφωνου ονόματός του δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame